Igazi hús-vér nő! Demmer Erika dögös dundimodellként hódította meg Európát

Demmer Erika Németországban nagyobb sztár, mint itthon.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a modellekről még mindig elsősorban a csontsovány lányok jutnak az ember eszébe, azért egyre több cég fedezi fel, mekkora lehetőség van a hús-vér hölgyekben.

Ők azok, akik jócskán meghaladják a Hollywoodban oly népszerű nullás méretet - nálunk ez körülbelül a 34-es, 36-os méretnek felel meg -, mégis hihetetlen népszerűségre tesznek szert, hiszen sokkal jobban hasonlítanak az átlagos alkatú nőkre.

Dundimodellként sikeres

Mint Demmer Erika is, aki Magyarországon ugyan kevésbé ismert, ám Európában, főleg Németországban hihetetlen sikereket tudhat magáénak.

A 42-es konfekcióméretet hordó, 180 centi magas bombázó tíz éve dolgozik a divatszakmában, és kezdetben hagyományos modellként tevékenykedett, ám a várva várt áttörés csak később, a profilváltás után következett be a karrierjében.

Amikor ugyanis Erikára felszaladt néhány extra kiló, egy ismerőse javasolta neki, fogyókúra helyett próbálja ki magát úgynevezett plus size modellként.

- A barátnőm a tévében látott egy műsort a nagyméretű ruhákat népszerűsítő modellekről, és eldöntöttem, utánajárok, mit is jelent ez a plus size - mesélte nemrégiben a Glamour fotózásán.

Amerikában nem számít méreten felülinek

Rögtön le is szerződött a müncheni Brigittével, amely Európa egyik legnagyobb, kizárólag molett modelleket foglalkoztató ügynöksége. Erikának bejött a dundiság: a súlycsoportváltás után sikert sikerre halmoz a munkájában. A lány már állandósult, hűséges klienskörrel rendelkezik szerte Európában, akik szezonról szezonra nem mással, csakis vele akarnak dolgozni.

Egyetlen, de annál szigorúbb kikötésük van: kedvencük nem változtathat a külsején - és ebbe az is beletartozik, hogy nem nagyon hízhat, de nem is fogyhat le!

- Egy plus size modell esetében az a legfontosabb, hogy arányosan hízzon, ez főként genetika kérdése, de én azért némi sportolással is rásegítek - magyarázta a modell.

A fent említett szakmai követelménynek megfelelően Erika a fotózáson is egy hatalmas hamburgerrel indított. Bevallása szerint húst hússal eszik a legszívesebben, és imádja a kiadós, nyugodt, beszélgetős ebédeket, vacsorákat.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Európában jelenleg a hamburgi Okay Models képviseli, és bár az Egyesült Államokban is van szerződött ügynöksége, ott viszonylag keveset foglalkoztatják. Arrafelé ugyanis a maga 42-es méretével túl soványnak számít a dundimodellek között, ami a tengerentúlon a 46-os mérettől kezdődik.

Fotók: RedLemon

Ezt is szeretjük