Váratlan fordulat! A börtönben áll oltár elé a magyar színész

Nem vár a szabadulásáig Damu Roland, már a börtönrácsok mögött feleségül veszi szerelmét.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Damu Roland, az egykor reflektorok fényében élő színész most a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik konyhása.

Kilenc hónapja tölti büntetését, a változatosság életében jelenleg mindössze annyi, hogy egyik nap hagymát, másik nap krumplit pucol.

Nem lett dühöngő őrült

A rácsok mögött az esküvőjére készül, és próbál erős férfi maradni, mert, mint mondta, a józanságára odakinn megint szüksége lesz. A színész az RTL Klub Fókusz című műsorának adott exkluzív interjút, melyben bevallotta, próbál disztingválni, nehogy az emberek azt higgyék, a rácsok mögött egy dühöngő őrültté vált, de ahogy fogalmazott belül világháború van.

- És minden nap világháború van, amikor ülök a húsosládán, és pucolom a krumplit, amikor két-három perceket kell beosztani, amikor beszélőre jön a szerelmem, és aggódom, hogy hajnalban kel, csak hogy ideérjen. Amikor azt látom, hogy az édesapám szenved - mondta.

A magyar Jockey Ewingnak is nevezett férfi azért állt a kamerák elé, mert elege lett belőle, hogy nem tud válaszolni az őt ért vádakra, valamint szeretné ártatlanságát is hangsúlyozni. Sérelmezi, hogy mindenki a Jóban Rosszban sorozatban játszott figurával azonosította, pedig, mint mondja, a civil életben is csak olyan dolgokon húzta fel magát, mint bárki más.

Esküvő a rácsok mögött

A börtönben töltött idő egyhangúan telik, minden nap öt-hat oldalas leveleket ír szerelmének, Edinának, akivel még a pszichiátrián szerettek egymásba. Edina gyógypedagógus, aki második válása után került kórházba. Alkoholproblémákkal és depresszióval küzdött, tavaly ismerkedett meg a pszichiátrián a szintén ott kezelt Damu Rolanddal, akit kórházi ágya mellől vittek el a rendőrök.

A szerelmesek azt tervezik, hogy kapcsolatukat törvényesen is megerősítik egy börtönesküvővel. Ügyvédjével már az átszállítási kérelmen gondolkodnak, hogy közelebb lehessen szerelméhez.

A színész elmondta, gyakran gondolkodik azon, hogyan is került börtönbe, és pontosan tudja, kik és miért csinálták ezt vele, de egyszerűen megszokhatatlan számára, nem tud beletörődni.

- Ha kilépek majd a kapun, el kell ezt felejtenem. És megtenni minden jogi lépést, hogy kiderüljön az igazság. Tudom, hogy ki fog derülni, csak azt nem, mikor. De nem adhatom fel. A telefonba nem panaszkodhatom édesapámnak meg a szerelmemnek, hanem vigasztalnom kell őket - nyilatkozta.

Damu a börtönben is részt vesz a színjátszókörben, sikeres rendező, és természetesnek tartja, hogy ha kijön a rácsok mögül, akkor is színész lesz, hiszen, mint mondta, ez volt az élete.

Fotó: RTL Klub/Fókusz

Ezt is szeretjük