Csuja Imre 60 éves lett - A mi kis falunk sztárját nem színésznek szánták szülei

Csuja Imrét hiába szánták tanárnak a szülei, ő a színészetre született.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csoki "Ízirájder, öcsém!" beszólása az Üvegtigrisből, Pajkaszeg polgármesterének ügyetlenkedése A mi kis falunkból vagy Bala, a gengszter hidegvérűsége a Valami Amerika kettőből. Szinte lehetetlen felsorolni, mennyi ikonikus szerepben láthattuk már a képernyőn Csuja Imrét

A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész ma ünnepli 60. születésnapját, de anyaszínháza már egy héttel korábban, az évadzárón felköszöntötte. 

A teátrum igazgatója, Mácsai Pál nyújtotta át Csuja Imrének a társulat tortáját.
A teátrum igazgatója, Mácsai Pál nyújtotta át Csuja Imrének a társulat tortáját.
Fotó: Örkény István színház/Horváth Judit

Főiskolás kora óta a színpadon van. Miután lediplomázott, Pécsett, aztán a debreceni, majd az egri színházban játszott, 2004 óta az Örkény Színház társulatának tagja.

Csuja Imre 60 éves lett

Öblös hangját ezer közül is felismernénk. Több, mint 800 filmben és sorozatban szinkronizált, olyan karaktereket szólaltat meg magyarul, mint A rém rendes család El Bundyja vagy a Harry Potter-filmek Rémszem Mordonja. Ám kis híján egy teljesen másik pályát választott annak idején.

rtl-klub-mi-kis-falunk
Fotó: RTL Klub/A mi kis falunk

Hajdúnánáson átlagos családba született, egész gyermekkorát jellemezte a kerti munka, és a hétköznapi tevékenységek. Saját bevallása szerint ebből menekült a művészvilágba, aztán végül visszatalált a gyökerekhez. Manapság egyik legkedvesebb hobbija növényeinek gondozása balatoni telkén.

Szülei korántsem örültek a színészetnek, mindenáron azt szerették volna, hogy tanár legyen. Unszolásukra el is ment felvételizni a Kossuth Egyetemre.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Akkor azt mondtam, ha már tanítani kell, akkor gimnáziumban fogok tanítani, gondoltam, akkor majd csinálok egy színjátszó csoportot - mesélte Csonka András Facebook-oldalán a Csonkarantén című műsorban. 

Már a felvételi közben sejtette, hogy nem fogják felvenni, ugyanis képtelen volt uralkodni színész énjén.

csonka-andrás-csuja-imre
Fotó: Facebook/Csonka András

- Az volt a vicces, hogy kérdezték a professzor urak, minek jöttem ide. Erre azt válaszoltam, már megyek is, nem akarom önöket zavarni, tulajdonképpen nem akarok tanár lenni, színész akarok lenni.

Ennek hallatán nem zavarták ki a vizsgateremből, épp ellenkezőleg, megkérték, szavaljon nekik valamit. Végül egy húszperces, rögtönzött önálló esttel kápráztatta el az ítészeket. Ezután egyenes út vezetett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahova elsőre felvételt nyert.

Szavalni azóta is szeret, önálló estjein olyan költők műveit hallhatja tőle a közönség, mint József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre és Radnóti Miklós.

Rendhagyó projektekben is szívesen szerepel, 2015-ben a Vers mindenkinek című sorozatban nagyot robbantott, amikor az UFO együttes napolaj című számát klasszikus, versmondó stílusban adta elő.

A mi kis falunk Gyurija így fest a valóságban

A sorozat egyik alapszereplőjét Lengyel Tamás alakítja, Bodri Györgyöt imádják a nézők. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy az őt alakító Lengyel Tamás mennyire sármos férfi a való életben.

Ezt is szeretjük