Egy év alatt legyőzte az alattomos betegség! Elhunyt a legendás magyar énekes
69 éves korában meghalt Csomós Péter énekes-gitáros.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elhunyt Csomós Péter énekes, gitáros, a Hungária együttes egyik alapítója.

Csomós Péter 1968-ban
Ezzel a képpel búcsúzott tőle Fenyő Miklós

Az egy ideje betegeskedő zenészt október 8-án, tegnap hajnalban, 69 évesen érte a halál - adta hírül ma az MTI.

Hungária együttes

Csomós Péter 1967 és 1971 között volt a Hungária tagja, de játszott a Mistralban, a Syconorban és a Radics Béla-féle Tűzkerékben is.

"Nagyon fog hiányozni mindenkinek, aki szerette. Nyugodj békében Csomi!" - köszönt el tőle ma Facebook-oldalán Fenyő Miklós.

- Rendkívül muzikális volt, nagyon jól, ösztönösen énekelt, másrészt ügyesen gitározott, ami azért is fontos volt, mert én zongoráztam. A közös örömzenélgetés során derült ki, hogy zeneileg és emberileg is jól passzolunk egymáshoz. Ezután hívtam az alakuló Hungáriába - idézte fel egykori zenésztársa az MTI-nek.

Csomós és Fenyő két stúdióalbumon - Koncert a Marson (1970), Tűzveszélyes (1971) - játszott együtt a Hungáriában, emellett 15 kislemez-felvételt készítettek.

Fenyő Miklóssal a Hungáriából történt távozása után is tartotta a kapcsolatot barátok voltak, akkor is, amikor Csomós Péter a nyolcvanas-kilencvenes években Norvégiában élt és zenélt.

Legyőzte a betegség

A Hungária ősfelállása - Fenyő Miklós, Csomós Péter, Klein László, Matlaszkovszky Miklós és Tóth József - még egyszer, utoljára 2005-ben a Margitszigeten lépett színpadra.

Tavaly szeptemberben még fellépett a Petőfi Csarnokban az Égi Zenekar Fesztiválon, amelyen Radics Bélára, Barta Tamásra és Bencsik Sándorra emlékeztek. Akkor még barátai és zenésztársai sem gondolták, hogy az alattomos kór, amely szervezetét megtámadta, egy év múlva legyőzi.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Fotó: Magyar Televízió/Archív, Facebook/Fenyő Miklós Oldal

Ezt is szeretjük