A Barátok közt egykori sztárja új szerepben! Hatalmas lelkesedéssel fogadta a közönség
Csomor Csilla két önálló színházi estjével is sikert sikerre halmoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár Csomor Csilla több mint egy éve nem kötődik semmilyen színházi társulathoz, nem tétlenkedik, inkább önálló esteken dolgozott, és tervezi azok folytatását. 

Csomor Csilla civilben
Blaha Lujza szerepében

Alkotótársaival egymás után két olyan színésznőről vitt színpadra egy-egy monodrámát, akiknek élete és színházi munkássága is legendás.

Déryné és Blaha

Csomor Csilla nemrég a Bakelit Multi Art Center színházi befogadó pályázatának egyik sikeres nyertese lett, kapásból két darabjával is. Az Édes Rózám! - Déryné szerelmes élete október 24-én, A nemzet csalogánya - Blaha Lujza dalos élete október 29-én szerepel műsoron.

A Barátok közt egykori Berényi Zsuzsája már gyerekkora óta nagy rajongója volt Déryné Széppataki Rózának, és régóta tervezte, hogy a páratlan tehetségű asszony sorsát megmutatja a nagyérdeműnek.

A Blaha Lujzáról szóló est megvalósítási lehetőségeivel azt követően kezdett el foglakozni, hogy a Pesti Magyar Színház 19 év után megvált tőle. 

- Épp a kényszerpihenő volt motiváló erő, mert színpadi feladatok hiányában a kreativitásomat szerettem volna kihasználni. Az, hogy épp ennek a két színésznőnek az életútját mutatom meg, korántsem a véletlen műve. Blahához nemcsak érzelmi kötődésből nyúltam, hanem a missziós tevékenységen túl már rendszerben, sorozatban gondolkodtam, lesz folytatás - árulta el a színésznő.

Élete legszebb kritikája

- A Déryné-estemre életem legszebb kritikáját kaptam. Bárhol jártam eddig, a közönség nagy szeretettel és örömmel fogadott. Azt gondolom, hogy egy színésznőnek színésznőt alakítani nagyon hálás feladat. Az előadások megalkotásánál arra törekedtünk, hogy sok érdekesség is kiderüljön az általam megformált asszonyokról, mert a néző szeret kicsit a kulisszák mögé látni - mondta.

A monodráma nem könnyű műfaj, nem véletlenül nevezik a szóló vagy egyszemélyes színpadi estet a színházi műfajok királyának.

- Pontosan a műfaji nehézség, ami vonzott! Ezekben az előadásokban szakmai tudásom esszenciáját tárom a nézők elé. A feladat óriási, az elismerés nagyon jólesik - mesélte.

Fotó: Fodor Györgyi Szeréna

Ezt is szeretjük