Cserháti Zsuzsa és a legendás magyar énekes eltitkolt szerelme - Színpadra viszik a történetet
Cserháti Zsuzsa és Szécsi Pál története egy koncerten lesz hallható.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cserháti Zsuzsa 2018. június 22-én ünnepelte volna kereken hetvenedik születésnapját. Az énekesnő és Szécsi Pál életében sok párhuzamot találunk, így például mindkettejük ismertté válásában nagy szerepe volt a Táncdalfesztiválnak: előbbi 1967-ben a Csak egy tánc volt című dallal aratott nagy sikert, míg utóbbi 1972-ben a Nem volt ő festő és a Repülj, kismadár című dalokkal indult. Mindketten már életükben legendákká váltak, melyet hullámvölgyek tarkítottak, és túl korán távoztak az élők sorából: az énekesnő 55, az énekes mindössze harmincévesen. 

Azt csak kevesen tudják, hogy Szécsi Pálnak nagy szerepe volt Cserháti Zsuzsa felfedezésében, azt pedig csak a pályatársaik suttogták, hogy a két zenész egykor szerelmes is volt egymásba, rövid ideig egy párt alkottak. 

A Megasztár első szériájában megismert Mujahid Zoli, akit sokan hasonlítanak Szécsi Pálhoz, ősszel különleges fellépésre készül: egy teljes koncerttel tiszteleg a legendás énekes emléke előtt. Az est egyik sztárvendége Tóth Vera lesz, aki Szécsi eltitkolt szerelmét, Cserháti Zsuzsát idézi meg. Verát már a 2003-as Megasztárban Cserháti méltó utódjaként emlegették, így nem volt kérdés, csak ő jelenítheti meg a színpadon a tragikus sorsú énekesnőt. 

- Állítólag Cserháti és Szécsi között volt egy titkos szerelmi viszony, bár sokan tagadják. A nővére mutatta be Pált Zsuzsának, aki akkoriban egy szórakozóhelyen énekelt. Szécsi fedezte fel a tehetségét, majd mögötte vokálozott. Közben szerelem szövődött köztük, amit nem akartak nagy dobra verni.

- Nem tartott sokáig, mert Zsuzsa nem akart az énekes "hátán felmászni", ezért elkezdte az önálló karrierjét építeni. Ezt a kapcsolatot igyekszünk majd visszaadni a nézőknek a koncerten - mesélte a Vasárnapi Borsnak Mujahid Zoli.

2004-ben zenés színházi darab is készült Szécsi Pál szerelmei címmel, melyet Pozsgai Zsolt rendezett, Végvári Ádám hangszerelt, a címszerepet Gergely Róbert játszotta, mellette pedig Radó Denise, Nádas György/Józsa Imre, Maronka Csilla és Borbáth Ottília is szerepelt az előadásban. Pozsgai Zsolt darabja hat szerelem és hat öngyilkossági kísérlet "krónikája". Az énekes élete kísérletek sorozata volt, hogy az elvesztett anya után megtalálja magának a társat, aki az anya és a szerető szerepét egyaránt betölti. A hat nővel való kapcsolatáról szól a darab, melynek hátterében egy csodálatos tehetség élete bontakozik ki, annak minden ellentmondásával, komikus helyzeteivel, tragédiájával.

Mujahid Zoli koncertjét Radó Denise rendezi, aki az énekesnek nagy segítségére volt a felkészülés során, hisz játszott a színházi darabban is, és jó viszonyba került Szécsi Pál nővérével, a néhai Szécsi Katalinnal is. 

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük