Bejött a papírforma! Ezért nem nyerhetett a Compact Disco az Eurovízión

A Compact Disco csak a 24. helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

26 versenyzőből mindössze a 24. helyen végzett a Magyarországot képviselő Compact Disco a Bakuban rendezett Eurovíziós Dalfesztivál tegnap esti döntőjében.

Sound of Our Heart című dalukkal ezúttal is magabiztosan álltak ki a színpadra,  és szenvedéllyel telve, energikusan adták elő azt. Az Eurovízió azonban nem arról híres, hogy a kifogástalan produkciók és a kivételes hangú énekesek, énekesnők kapják a legtöbb elismerést.

A papírforma szerint alakult

A legtöbben arra tippeltek, hogy a Svédországot képviselő Loreen Euphoria című dala, az Oroszországból érkezett udmurt nagymamák, a Buranovszkije Babuski Party For Everybody című produkciója vagy az olasz Nina Zilli L'amore é femmina (Out of Love) című száma fog győzni az 57. Eurovíziós Dalfesztivál szombat esti bakui döntőjében.

Bár az olasz énekesnő végül csak a 10. helyen végzett, a másik két tipp bejött. A nekünk, magyaroknak a Zizi Labort eszünkbe juttató udmurt nénikék azután, hogy megnyerték az elődöntőt, a döntőben is az előkelő második helyet sikerült megszerezniük.

Produkciójuk egy nagy vicc, de az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a giccsnek is mindig terem babér, nem is lehet a produkciók nagy részét komolyan venni. Az embereket emellett az is bizonyára nagyon meghatotta, hogy a nagyik a falu templomának felújítására gyűjtenek, ezért álltak ki a nyilvánosság elé. 

Svéd győzelemre számítottak

Ezek után senkit sem lep meg, hogy a második elődöntőt megnyerő svéd énekesnő a dalfesztivál első helyét is megszerezte. Loreen szélgép ellen hadakozó koreográfiája, Beyoncéra emlékeztető énekhangja és vonzó külseje alkotta azt a hármast, ami a végső sikerhez is elegendőnek bizonyult.

Azt sem árt érdekességképp megemlítenünk, hogy a 26 döntős dalból kilencet svéd szerző írt. A svéd győzelem így valamilyen szinten mindenképp programozott volt. Még a magyar szavazók is hozzájárultak, hisz 12 pontot adtak Svédországnak.

A Compact Discóra csak Románia, Szlovákia és Szerbia szavazott. Gundel Takács Gábor az élő közvetítés alatt végül azt is elárulhatta, hogy a fiúk az első elődöntő 18 produkciójából továbbjutó 10 produkciójának sorában az utolsó helyet szerezték meg.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezek alapján nem lehettek nagy reményeik a győzelemre, igaz, ahogy ők mondták, nekik az volt a céljuk, hogy legalább a döntőbe bejussanak, s ezt teljesítették.

Fotó: AP / Sergey Ponomarev

Ezt is szeretjük