Ez a fiatal lány sokkal viccesebb, mint a pasik: hallgasd meg, mivel nyerte a humoristaversenyt!
Ismerd meg Margót interjúnkból.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Zabolai Margit Eszter és Szabó Balázs Máté nyerték a Comedy Central stand-up tehetségkutatóját, a Magyarország, szereplek!-et. Eddig mindketten a család, a barátok, illetve a kíváncsi open mic-es közönség előtt próbálgatták a szárnyaikat, most már viszont elmondhatják magukról, hogy egy ország rajong a poénjaikért: Margó a szakmai zsűri, Balázs pedig a közönség díját vihette haza.

A Viacom magyar humorcsatornája a mélyvízbe dobta őket, így frissen partra szállva, a döntő után, kicsit még az adrenalinsokk hatása alatt beszélgettünk velük.

- Gratulálunk nektek! Számítottatok erre a sikerre, mi jár most a fejetekben?

Margó: Nem kamudumaként mondom, de tényleg meglepődtem. Örülök, hogy engem választott a zsűri. Főleg, hogy ilyen erős volt a mezőny. Nagyon élveztem a többiek előadását, és egész este jól éreztem magamat. Ez a siker pedig egy szuper lezárás volt.

Balázs: Én akkor lepődtem meg igazán, amikor elindult a közönségszavazás. Ameddig nyilvános volt az állás, én vezettem, és nagyon jólesett, hogy teljesen ismeretlenek is vették a fáradságot, hogy írjanak.

- Balázs, kicsit azért promóztad is a produkciódat?

Balázs: Nem vagyok egy tipikus Facebookon lógó csávó, sohasem posztolok, de ezt persze muszáj volt. Ahogy kiraktam a videót, azonnal elkezdték osztogatni az ismerőseim, és édesanyámék is mindenkinek elmondták, hogy szavazzanak. Úgyhogy nem is én promóztam magamat, hanem az ismerőseim.

- Margó, nőként milyen érzés, hogy megnyertél egy stand-up versenyt?

Margó: Nekem ez a kérdés mindig problémás. Persze, nőként más perspektívából közelítek meg néhány szituációt, de nem szeretnék női stand-uposként elkönyvelődni. Valószínűleg ugyanolyan érzés, mint fiúként. Nem hiszem, hogy olyan marha nagy különbség lenne. Vagy ha mégis, sohasem derül ki, mert nem tudom, milyen egy fiúnak, ő meg nem tudja, milyen nekem.

- A Magyarország, szereplek! döntőjében is építettél a produkciódba tipikusan női életmódhoz kapcsolódó poénokat. Konkrétan a menstruációval kezdted. Szerinted ezt a pasik is ugyanúgy levették, mint a csajok?

Margó: Ha nem is ugyanúgy, de igen. Nyilván azért nyitottam ezzel a témával, mert szinte nem is szabad róla beszélni, annyira tabu. A lányoknak mondjuk ismerős volt a téma, a pasiknak pedig lehet, hogy tök érdekes volt, hogy soha nem hallanak erről, és most itt áll valaki, és arról beszél, hogy menstruál. Azért remélem, nem erről fog rám emlékezni mindenki.

- Úgy érzed, most kaptál egy megerősítést, vagy eddig is biztos voltál magadban?

Margó: Ha valaki nagyon biztos a dolgában, az már nem jó. Egyfelől persze megerősítés, hogy talán van valami érzékem hozzá. De inkább felelősség. Ameddig amatőr vagy, sok mindent meg lehet úszni, de ha megnyersz egy ilyen versenyt, lesz egy elvárás veled szemben.

- Balázs te lettél a közönségdíj nyertese. Ez azt jelenti, hogy az ország szerint te voltál a legjobb versenyző. Jobban örültél volna a szakmai elismerésnek?

Balázs: Ezt nehéz megmondani, de az se hangzik rosszul, hogy közönségdíjas nyertes. Én elégedett vagyok.

- Mi lesz a sorsa a díjaknak, hova kerülnek?

Balázs: Nagyjából egy órával ezelőttig azt se tudtam, hogy lesz díj, úgyhogy nem tudom. Otthon, valamelyik polcra kirakom.

Margó: Az volt a legelső gondolatom, hogy tuti, leveri a macskám, úgyhogy egy olyan helyre kell tennem, ahol nem éri el, de azért látszik.

- Balázs, te most fogsz érettségizni, tervezel utána komolyabban foglalkozni a stand-uppal? Margó, otthagynád ezért a jelenlegi állásodat? Merre tovább?

Margó: Ha ezt elolvassa a főnököm, mit szól? Viccen kívül, amúgy hosszú távon nem tudom. Lehetne a kettőt egymás mellett csinálni, úgyhogy egy darabig szerencsére még nem kell döntenem erről.

Balázs: Az érettségi miatt az elkövetkezendő pár hétben biztos nem fogok stand-upolni, de nyáron, ha van lehetőség, szeretnék ezzel foglalkozni. Szívesebben csinálnám komolyabban.

Ezt is szeretjük