Egy fiatal nő nyerte meg a humoristák versenyét
Hallgasd meg te is, mivel döbbentette meg a zsűrit!
Merész és vicces volt Margó, a Magyarország, szereplek! győztese.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy nagydumás, vagány hölgy, illetve egy magabiztos 18 éves tinédzser nyerte a Comedy Central első hazai stand-upos tehetségkutatóját. A Magyarország, szereplek! idén tavasszal indult útjára, hogy az ország felfedezhesse a legjobb feltörekvő humoristákat.

A Viacom magyar humorcsatornájának egyedülálló műsorára több mint 300 pályázat érkezett olyan amatőr fiataloktól, akik a stand-up új generációjának részévé szerettek volna válni. A vállalkozó szellemű ifjak közül a Litkai Gergely, Felméri Péter, Kőhalmi Zoltán humoristák és a Viacom programigazgatója, Kabai Zoltán alkotta zsűri által legjobbnak ítélt 40 produkciót stúdióban, nézők és kamerák előtt rögzítették, majd egy szakmai előválogatót követően 20 előadóra lehetett szavazni a produkció hivatalos weboldalán.

Megvannak a nyertesek!

Az online voksolás után tíz versenyző jutott a döntőbe, akik már a Comedy Central képernyőjén is megmutathatták rátermettségüket. A tegnapi döntőben megismerkedhettünk a legjobb feltörekvő humoristákkal, illetve megtudhattuk, hogy a közönség kedvence a szemtelenül fiatal Szabó Balázs Máté lett, a szakmai zsűritől pedig korábbi munkatársunk Zabolai Margit Eszter vehette át az első díjat.

- Nem szeretnék női stand-uposként elkönyvelődni - mondta el nekünk Zabolai Margó a fellépés után. - Persze más perspektívából közelítek meg néhány szituációt, ez eltérő stílust és témákat is szülhet. A döntőben kibeszélt menstruációs téma nekem is nagyon ijesztő volt, még a felkonf alatt is azon gondolkodtam, hogy bevállaljam-e, vagy sem, de ahogy kiálltam, már csak egy bulinak fogtam fel az egészet. Nem hiszem, hogy bármiben is jobb vagyok, mint a többiek, az open mic-es tapasztalataim előnyt nyújthattak ugyan, és lehet, hogy a döntős előadásom tényleg jól sikerült, és a húzósabb témaválasztásom is növelhette az esélyeimet, de itt szerintem mindenki remek, nagyon szoros mezőny volt!

A zsűri oszlopos tagja, Felméri Péter elárulta: mindegyik ítésznek megvoltak a saját dobogósai, ezeket pontozták újra, aztán teljesen matematikai alapon hozták meg a döntésüket. Margó produkciója pedig különösen tetszett neki.

- Sok női stand-upos átlagos témákkal áll színpadra, Margó viszont a nők szemszögéből dolgozta fel a nőiséget - mesélte Felméri. - Megvolt a produkcióban az úgynevezett plusz egy lépés is, nemcsak arról volt szó, hogy mi történt vele, és ide-oda csapongott, hanem elgondolkodott a miérteken is.

Litkai Gergely szerint ebben a szakmában a hosszútávfutás a lényeg, azt is figyelembe kellett tehát venniük, hogy mennyire lehet a győztes produkcióból a jövőben építkezni.

- A téma és a megközelítése nagyon fontos; Margónál ez maximálisan működött, az előadása összeszedett és szerkesztett volt - fűzte hozzá Litkai.

Kőhalmi Zoltán pedig arról számolt be, hogy a döntés nehézsége ellenére elégedettek a közönség, illetve a saját végszavukkal is.

- Úgy gondolom, hogy a mai este szereplői közül mindenkivel fogunk együtt dolgozni a jövőben. Szabó Balázs Mátéban az tetszett igazán, hogy minden apró dologból humort vagy szituációt csinál, és azt el is játssza. Ráadásul ilyen fiatalon, szóval hol van még a többi dolog, amit még megél, amikből újabb műsort csinál? - lelkendezett Kőhalmi.

Zabolai Margit Eszter és Szabó Balázs Máté nevét érdemes tehát megjegyezni, hiszen ahogy Kőhalmi is mondta, a Magyarország, szereplek! döntőseiről minden bizonnyal sokat hallhatunk még a közeljövőben, hiszen a legjobb tízbe bekerült humoristák már mind kinőtték a szűk családi és haveri kört, és szélesebb tömegek előtt a helyük, hogy újra és újra megmutathassák magukat országnak-világnak.

Ha szeretné újra látni a Magyarország, szereplek! 10 legjobb produkcióját, akkor megnézheti június 10-én, pénteken 21:00-tól, másnap 09:30-tól, valamint június 12-én, vasárnap 19:00-tól, a Comedy Centralon!

Ezt is szeretjük