Bödőcs Tibor fejében a Blaha Lujza téren is Búcsúszentlászló jár
A humorista beavat titkaiba: így születnek meg a legjobb kocsmai sztorik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Folytatódik a Comedy Club: a Comedy Central népszerű humorestjének a fellépője ezúttal Bödőcs Tibor lesz.

A népszerű stand-upos holnap 21:00-kor Böllérbalett című előadásában többek között a hamisítatlan vidéki életképekkel, lakodalmi ceremóniákkal foglalkozik, és mesél szülőfaluja, Búcsúcsentlászló kocsmai életképeiről is. De vajon hogyan és hol gyűjti zseniális történeteit a népszerű humorista? Most megismerheted különleges munkamódszer titkát.

Fotó: Merjás Georgij

Disznóvágás sebészkéssel?

- Egy vérbeli stand-up műsor akkor jó, ha bohém, mint egy bepálinkázott böllér, ugyanakkor sebészien pontos, akár egy profi balett-táncos lépései - állítja Bödőcs Tibor, akinek Böllérbalett című előadása is erre az elgondolásra épül. A humorista önálló estjén az eddigieknél is jobban foglalkozik a közéleti témákkal, az aktuálpolitika helyett azonban inkább a világ összefüggéseire kíváncsi. Az okfejtést pedig garantáltan a tőle megszokott, utánozhatatlan stílusban követhetik végig a nézők.

- Már a szakmai bölcsőben, a Zala megyei kezdeteknél gőgicséltem közéleti témákról. A középiskolában sajtószemlével kezdtem a napot az órák alatt, szóval ez az érdeklődés nem új - indokolta meg a bátor és izgalmas témaválasztást Bödőcs. Az előadásból természetesen most sem maradhatnak ki az általa közismertté vált szülőfalu, Búcsúszentlászló életképei.

Nyitott szemmel jár, és fejben jegyzetel

Talán nem meglepő az sem, hogy bár a valóságban ritkán látni őt odahaza tollal járkálni, a kocsmai történetek sorát és a tipikus falusi képeket hazalátogatásai alkalmával mindig bővíteni tudja.

- A jegyzetfüzet elriasztaná az adatközlőket, fejben jegyzetelek, és állandó ásatást tartok az emlékeimben, hátha felbukkan valami új lelet. Ehhez nem kell ott lennem a faluban, a Blaha Lujza téren is eszembe juthat egy búcsúszentlászlói jelenet. Persze gyakran hazalátogatok, és olyankor mindig felfedezek valami új részletet - mesélte munkamódszereiről a humorista, akinek fergeteges műsorából még az is kiderül, hogy az embernek a bortól furcsa ötletei lesznek, de a pálinkától, bizony, meg is valósítja őket.

Fotó: Merjás Georgij

A lakodalmak kapcsán pedig olyan fontos részletek kerülnek terítékre, mint a fátyol viselésének szerepe a ceremóniában, de a titokzatos vidéki rokon felbukkanása sem maradhat el, akiről ugyan senki nem tudja, milyen ágon tartozik a családhoz, mégis egy teljes éjszakán át próbálja megmagyarázni, mi okból érkezett a mulatozásra.

Ha téged is felcsigáztak Bödőcs Tibor történetei, ne maradj le az adásról: feltétlenül kapcsolj holnap 21:00-kor a Comedy Centralra!

Ezt is szeretjük