Jóképű színészből lett híres énekes: a 74 éves Charlie így nézett ki fiatalon

Horváth Károlynak, azaz Charlie-nak ígéretes karriert jósoltak fiatal színészként, ám ő mégis a zenét választotta.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Jég dupla whiskyvel, Könnyű álmot hozzon az éj, Nézz az ég felé - elég csak kimondanunk ezeknek a daloknak a címét, máris felcsendül fülünkben a karcos hang, és lelki szemeink előtt megjelenik tulajdonosa, az ország egyik leghíresebb énekese, Horváth Károly, azaz Charlie.

Az élő legendaként aposztrofált előadó 2021. október 28-án ünnepelte 74. születésnapját. Bár milliók fújják kívülről slágereit, azt kevesen tudják róla, hogy nem sokon múlott, hogy ne a zenét válassza.

Charlie így festett fiatalon

Édesanyjának köszönhetően csöppent bele a művészvilágba, ő íratta be az Állami Balettintézetbe, ahol Markó Iván évfolyamtársaként kezdte elsajátítani a táncművészetet, de egy betegség miatt nem tudta folytatni tanulmányait. 

Charlie kisfiúként a Balettintézet növendékeként, és 1968-ban Bacsó Péter Fejlövés című filmjében.
Charlie kisfiúként a Balettintézet növendékeként, és 1968-ban Bacsó Péter Fejlövés című filmjében.
Fotó: TV2/Tények Plusz

A rivaldafénnyel ezután sem szakított, a tánc után a színészet következett az életében. Olyan filmekben játszott, mint az 1968-as Fejlövés, feltűnt Kovács Kati oldalán a Kitörés című alkotásban, de Mészáros Márta Holdudvar című filmjében is szerepelt. Vonzó külsejével és tehetségével nagy jövőt jósoltak neki a szakmában, ám ő mégis a rockeréletet választotta.

- Bacsó Péter mondta, hogy „tudsz táncolni, tudsz énekelni, tanulj meg egy verset, és felvételizzél a Színművészetire". Akkor én nagyon a zene mellett voltam, és úgy érzem, hogy jól döntöttem, mert így azt csinálom, amit én akarok csinálni - mesélte a Tények Plusz riportjában.

Charlie 1967-ben alapította meg első együttesét a Deccát, amelyet később Olympiának kereszteltek át. Évtizedekig koncertezett az egész világon, többek között Afrikában, Amerikában és Japánban is felléphetett. A ’90-es években tért haza, és kezdett szólókarrierbe. Azóta is töretlen a népszerűsége, születésnapja alkalmából rendezett koncertjére pillanatok alatt fogytak el a jegyek.

Karda Beáta fiatalon

Képes összeállításunkban megnézheted Karda Beát ritkán látott, fiatalkori fotókon. Nem csoda, hogy a ’70-es években itthon és külföldön is bolondultak érte, a fiatal, gyönyörű, szőke nő hollywoodi filmsztárnak vagy az ABBA együttes szőke énekesnőjének helyére is beillett volna. 

Ezt is szeretjük