Ez aztán furcsa fordulat! Mégis ByeAlex nyerte a nemzetközi versenyt

Bár a kihirdetett eredmények szerint a 10. lett ByeAlex, kiderült, mégis ő a nyertes.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Átírta a sokak által várt forgatókönyvet Márta Alex, aki hazánkat képviselve a 10. lett az 58. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében - melyet egyébként a dán Emmelie de Forest nyert meg Only Teardrops című dalával.

A 28 éves ByeAlex ezzel a harmadik legjobb eredményt érte el, őt csak Bayer Friderika és Rúzsa Magdi előzi meg.

Állandóan támadták

A fiatal énekest jószerével mindenért támadták itthon, amivel csak lehetett: a sapkája, a szemüvege, a szakálla, a nyugalma és a szövege is sokaknál kiverte a biztosítékot. Még a Femina olvasói közül is voltak, akik azt kommentelték, hogy nem értik, hogyan is juthatott tovább és sokan Radics Gigiért kardoskodtak. A legtöbben azonban egyetértettek abban, hogy lehet ezt a fiút és a dalát szeretni vagy nem szeretni, de mindenképpen drukkolni kell neki, hiszen magyar és minket képvisel.

És ezt nem is akárhogyan tette. Külföldi tudósításokban azt lehetett ugyanis olvasni még a döntő kezdetén, hogy mindegy, hol végez a ranglistán, a magyar dal talán az egyetlen, amit nem felejtenek el és mindenki emlékezni fog, hazánk mivel is indult a megmérettetésen.

ByeAlex és a Kedvesem népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a helyszínen rengetegen énekelték a magyar dalt, a videómegosztókon pedig szívet melengető kommenteket kap a világ minden tájáról.

"Catchy mish moosh maash, gedveshem"

Az egyik angol hallgató például azt írta, lenyűgözte, hogy mert a saját anyanyelvén énekelni és nem akart beolvadni a nagy tömegbe, és bár nem értik a szöveget, de csak a magyar változatot hallgatják, mert érzik a dalból áradó érzelmeket, valamint tetszik nekik a nyelvünk dallama.

Egy azerbajdzsáni hallgató azt írta, lehetetlen nem együtt énekelni ByeAlexszel a nótát, és a legtöbb nemzet bizony már ki is alakította a saját változatát a kiejtésre. Eszerint a férfi szerint a Kedvesem refrénje a következő: "Catchy mish moosh maaash... gedveshem". A legtöbb nemzet képviselteti magát a kommentelők között és csak elvétve akad, aki negatív kritikát írt, ők is inkább a lassúságra panaszkodnak.

Ahogy a Femina egyik hozzászólója megfogalmazta, magyar mentalitás az, hogy nem kiállunk hazánk gyermekéért, hanem támadjuk, elfelejtkezve arról, hogy a magyar közönség szavazta meg ByeAlexnek a bizalmat. Mint írta, minden más nemzet a saját indulója mögé állt, de a magyarok folyamatosan támadták a hipszter kinézetű fiút.

 

A vita az interneten azóta is folytatódik, nem csillapodnak a kedélyek, és nagyon úgy tűnik, globálisra dagadt, mert Ausztráliától elkezdve az Egyesült Államokon át Görögországig mindenki ByeAlexről beszél.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Lehet, hogy nem Magyarország nyerte meg a dalfesztivált, de az egész bizonyos, hogy jobban nem is szerepelhettünk volna nemzetközi porondon. Hiszen az egész világ akarva-akaratlanul, de a Kedvesemet dúdolja.

 

Fotó: Eurovision/Dennis Stachel

Ezt is szeretjük