Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)
Ausztria napsütötte tartományában kezdetét veszi a fesztiválszezon, számtalan ingyenes rendezvénnyel.

Burgenland Tourismus Peter Burgstaller
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a Fertő-tó csillog, ott egy családi borkimérés csábít pihenőre egy pohár finom borral. Szőlőskertek végeláthatatlan sora borítja a szelíd dombhátakat, míg a magaslatokon egy-egy impozáns vár vagy kastély emelkedik. 

Ilyen kép fogadja a látogatókat Ausztria napsütötte tartományában, ahol a tavaszi nap első sugaraival kezdetét veszi a fesztiválok és rendezvények egész sorával fémjelzett, lenyűgözően gazdag kulturális szezon.

Ki ne szeretne a jövőben még jobban odafigyelni magára? Egy kicsit nyugodtabb tempóra kapcsolni. Egy kicsit többet pihenni. Nincs is könnyebb ennél: a megoldás oly kézenfekvő. Oly közeli, mint Burgenland. Ausztria napos oldala számtalan lehetőséget kínál, hogy végre tényleg kikapcsolódjunk, és új energiával töltődjünk fel.

Fotó: © Österreich Werbung, Andy KüchenmeisterA Fertő–Fertőzug Nemzeti Parkban vagy a hat további natúrpark egyikében Burgenland csodás természeti adottságait fedezhetjük fel. Az egyedülálló növény- és állatvilággal vezetett kirándulások alkalmával ismerkedhetünk meg, de tökéletes program a burgenlandi termálfürdők egyikében töltött pihenés is. A napsütötte tartományban mindjárt öt fürdő közül válogathatunk, melyek egész évben meleg vizű medencék egész sorával és hangulatos szaunaoázisokkal várnak.

A Burgenlandi Termálvilághoz tartozó válogatott szállodák és fürdők különleges felüdülést kínálnak a testnek, a léleknek és a szellemnek egyaránt. Az esztétikus légkörnek, a tágas fürdőrészlegeknek és az exkluzív szaunaoázisoknak köszönhetően gondtalan felüdülésben lehet részünk.

Ha aktívabban szeretnénk kikapcsolódni, akkor érdemes célba venni Burgenland kerékpárútjait. A tartományban összesen 2500 kilométernyi kiépített útvonalhálózat található, a dél-burgenlandi Paradies útvonaltól kezdve a közkedvelt Fertő tó kerékpárútig. Természetesen magától értetődik, hogy Burgenlandban a kerékpárkölcsönzők és szervizállomások, kerékpáros szálláshelyek és térképek széles választéka várja a bicikliseket.

Pannon Természeti Élménynapok

Április 26. és május 1. között hat napon át nyolcvan vezetett túra várja az érdeklődőket. Az élménynapok Burgenland természeti kincseiről és azok felfedezéséről szólnak. A programkínálat középpontjában idén a "vízi élmények & gyógynövények" tematika köré szervezett programlehetőségek állnak. Május 1-én a családi napon számtalan rendezvény ingyenes.

Tavasz ínyenceknek

Március végétől a Neusiedler See régió borászai megnyitják a pinceajtókat a látogatók előtt. A Bortavasz ideális lehetőséget kínál, hogy megkóstoljuk a legújabb borokat, és mindezt összekössük egy tavaszi kirándulással.

Fotó: © Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller

Bortavasz Dél-Burgenlandban

A Bortavasz a régió egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye. Dél-Burgenland legnagyobb borfesztiválján immár nyolcadik alkalommal nyitja meg a pinceajtókat több mint hatvan borász az érdeklődők előtt.

További részletek: www.austria.info

A coverfotó forrása: * Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller.

Ezt is szeretjük