A 70-es évek legszebb színésznője volt - Bordán Irén 66 évesen is gyönyörű
Bordán Irén a hetvenes években számos híres magyar filmben szerepelt. Ma is elbűvölően néz ki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ’70-es évek szexszimbólum színésznője volt az 1953. szeptember 15-én született  Bordán Irén, aki szépségével, rabul ejtő orgánumával és visszafogott játékstílusával lopta be magát a nézők szívébe. 66 évesen szépségéből mit sem vesztett, ma is ragyog. 

1972-ben felvételizett a Színművészetire, és már főiskolásként játszott több színházban és filmben is. Megmutathatta tehetségét a Sára Sándor által rendezett Holnap lesz fácán című alkotásban, de nevéhez olyan további filmek fűződnek, mint a Kísértet Lublón, a Talpuk alatt fütyül a szél, A bunker vagy a Szerelem bolondjai című tévéfilm. A gyönyörű művésznő Szabó István Mephisto című Oscar-díjjal elismert drámájában is szerepet kapott, ahol egy színésznőt játszott.

Lukács Sándor és Bordán Irén 1979-ben, a Házimozi című tévéfilm egyik jelenetében.
Lukács Sándor és Bordán Irén 1979-ben, a Házimozi című tévéfilm egyik jelenetében.
Fotó: Kiss Júlia / MTI

Bordán Irén a '70-es évek szexszimbóluma volt

Bordán Irén szépségével méltán érdemelte ki a szexszimbólum megnevezést, ugyanakkor Joshi Bharatnak 2018 januárjában elárulta, szépsége nemcsak régen, de a mai napig tehert is jelent számára.

- Teher is volt olyan szempontból, hogy túl nagy volt az elvárás.

Ezenkívül a férfiak nem mertek megközelíteni, tehát én nagyon magányos voltam, minden látszat ellenére.

- Azt hiszem - és ez nem hiúsági vagy egokérdés -, de most is nehezen közelítenek meg. Azt hiszik, hogy egy fal van közöttünk. Most azt mondom, hogy befelé forduló lettem - vallotta be őszintén a FEM3 Caféban.

Bordán Irén a mai napig elképesztően gyönyörű és fiatalos.
Fotó: Soós Lajos / MTI

Megismerkedett a természetgyógyászattal

1981-ben Bordán Irén férjhez ment Szerdahelyi Gáborhoz, és vele együtt az Egyesült Államokba költözött, ahol 21 éven keresztül élt, majd visszatért Magyarországra. A tengerentúlon született meg lánya, Lili, aki később szintén színésznő lett, majd 1986-ban fia, Philip. Férjétől 12 év házasság után vált el, ekkor kezdett természetgyógyászattal foglalkozni: először jógázni és meditálni tanult, majd megismerkedett a polaritásterápiával, ami az emberi energiarendszerrel, az aurával foglalkozik. Két év alatt terapeutává képezte ki magát.

-  Azzal, hogy erre az útra léptem, ezáltal sok titok megfejtődött számomra az emberi létezésről és érzelmekről. Energiával dolgoztam sokáig, félig-meddig a válásom után ezzel foglalkoztam, jógát oktattam, és gyógyítottam. A világtól távolabb húzódtam, a természet tölt engem fel - árulta el Joshi Bharatnak.

Az Újszínház színésznőjét visszatérése után olyan alkotásokban lehetett látni, mint a Szabadesés, Földindulás, a 2015-ös Félvilág című kosztümös magyar film vagy a 2018-ban bemutatott Merénylet című televíziós történelmi filmdráma.

Az Egri csillagok Vicuskája ma

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az évtizedek során Az Egri csillagok Vicuskája, Venczel Vera.

Ezt is szeretjük