A 70-es évek legszebb színésznője volt - Bordán Irén 66 évesen is gyönyörű

Bordán Irén a hetvenes években számos híres magyar filmben szerepelt. Ma is elbűvölően néz ki.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A ’70-es évek szexszimbólum színésznője volt az 1953. szeptember 15-én született  Bordán Irén, aki szépségével, rabul ejtő orgánumával és visszafogott játékstílusával lopta be magát a nézők szívébe. 66 évesen szépségéből mit sem vesztett, ma is ragyog. 

1972-ben felvételizett a Színművészetire, és már főiskolásként játszott több színházban és filmben is. Megmutathatta tehetségét a Sára Sándor által rendezett Holnap lesz fácán című alkotásban, de nevéhez olyan további filmek fűződnek, mint a Kísértet Lublón, a Talpuk alatt fütyül a szél, A bunker vagy a Szerelem bolondjai című tévéfilm. A gyönyörű művésznő Szabó István Mephisto című Oscar-díjjal elismert drámájában is szerepet kapott, ahol egy színésznőt játszott.

Lukács Sándor és Bordán Irén 1979-ben, a Házimozi című tévéfilm egyik jelenetében.
Lukács Sándor és Bordán Irén 1979-ben, a Házimozi című tévéfilm egyik jelenetében.
Fotó: Kiss Júlia / MTI

Bordán Irén a '70-es évek szexszimbóluma volt

Bordán Irén szépségével méltán érdemelte ki a szexszimbólum megnevezést, ugyanakkor Joshi Bharatnak 2018 januárjában elárulta, szépsége nemcsak régen, de a mai napig tehert is jelent számára.

- Teher is volt olyan szempontból, hogy túl nagy volt az elvárás.

Ezenkívül a férfiak nem mertek megközelíteni, tehát én nagyon magányos voltam, minden látszat ellenére.

- Azt hiszem - és ez nem hiúsági vagy egokérdés -, de most is nehezen közelítenek meg. Azt hiszik, hogy egy fal van közöttünk. Most azt mondom, hogy befelé forduló lettem - vallotta be őszintén a FEM3 Caféban.

Bordán Irén a mai napig elképesztően gyönyörű és fiatalos.
Fotó: Soós Lajos / MTI

Megismerkedett a természetgyógyászattal

1981-ben Bordán Irén férjhez ment Szerdahelyi Gáborhoz, és vele együtt az Egyesült Államokba költözött, ahol 21 éven keresztül élt, majd visszatért Magyarországra. A tengerentúlon született meg lánya, Lili, aki később szintén színésznő lett, majd 1986-ban fia, Philip. Férjétől 12 év házasság után vált el, ekkor kezdett természetgyógyászattal foglalkozni: először jógázni és meditálni tanult, majd megismerkedett a polaritásterápiával, ami az emberi energiarendszerrel, az aurával foglalkozik. Két év alatt terapeutává képezte ki magát.

-  Azzal, hogy erre az útra léptem, ezáltal sok titok megfejtődött számomra az emberi létezésről és érzelmekről. Energiával dolgoztam sokáig, félig-meddig a válásom után ezzel foglalkoztam, jógát oktattam, és gyógyítottam. A világtól távolabb húzódtam, a természet tölt engem fel - árulta el Joshi Bharatnak.

Az Újszínház színésznőjét visszatérése után olyan alkotásokban lehetett látni, mint a Szabadesés, Földindulás, a 2015-ös Félvilág című kosztümös magyar film vagy a 2018-ban bemutatott Merénylet című televíziós történelmi filmdráma.

Az Egri csillagok Vicuskája ma

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az évtizedek során Az Egri csillagok Vicuskája, Venczel Vera.

Ma 73 éves Venczel Vera - Az Egri csillagok Vicuskája ennyit változott

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük