Borbás Marcsi 53 évesen vidéki nő lett: kertet művel beszélgetős műsorok helyett
Borbás Marcsi több mint 18 éve az őrségi ház birtokosa, de csak tavaly, a pandémia idején költöztek férjével teljesen Szalafőre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Borbás Marcsi és férje több mint 18 éve egy őrségi ház birtokosa, amit apránként felújítottak, hogy megőrizzék az épület eredeti stílusát. Tavaly a pandémia idején döntöttek úgy, hogy otthagyják főváros közeli otthonukat, és teljesen Szalafőre költöznek. 

Az 53 éves tévés ízig-vérig vidéki asszony lett, aki maga műveli a kertjét, ugyanakkor sokoldalú üzletasszony is, aki műsorokat forgat, és internetes portált vezet. 

Borbás Marcsi őrségi élete

Amikor először meglátta a házat az Őrségben, a tulaj már megegyezett egy holland férfival, de az el akarta dózerolni az egész épületet, hogy egy rönkházat húzzon fel, ezért Vili bácsi inkább Borbás Marcsiéknak adta el az ingatlant és a hozzá tartozó kertet, csak meg kellett ígérniük, hogy felújítják. 

- A vállalásunkhoz híven, kívül-belül felállványozva, lassan, gyakorlatilag téglánként cseréltük ki a falakat egy erdélyi csapattal. 13 év után aludtunk itt először. Amikor tavaly beütött a pandémia, teljesen ideköltöztünk. A férjem ír, a tölgyfa és almafa alatt van egy-egy asztala és egy pad, ott dolgozik. Most már engem is ideköt a munkám - mondta a Best magazinnak

borbas-marcsi-2012
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- Olyan messzinek tűnik, amikor még beszélgetős műsorokat vagy vetélkedőt vezettem, mintha nem is én lettem volna. Szerintem mindenki így van az életével, ha visszatekint 15-20 évvel korábbra, akkor egy másik embert lát.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Gasztroangyal sztárja a pajtából alakíttatta ki a stúdiókonyhát, ahol a Borbás Marcsi szakácskönyve-felvételeket készítik. Az egy.hu internetes oldalán elindította a Kertem című sorozatot, amit szintén a saját kertjében forgat. A település lakói szerinte azért fogadták be őket, mert azt látják, hogy ugyanúgy hajnaltól késő estig dolgozik, mint ők. 

Rózsika néni a szomszédban azt szokta nekem mondani: "Maga olyan, mint egy igazi parasztlány, éjjel-nappal a kertben dolgozik". 

A szorgos munka eredménye a sok saját termény, sokféle zöldséget és gyümölcsöt takaríthat be, a tavalyiak egészen januárig kitartottak, addig semmilyen zöldséget nem vett. Amikor a forgatásokhoz vásárol be, a helyiektől szerez be mindent.  

Borbás Marcsi mesebeli otthona

A műsorvezető szalafői házában a nyugalom és a csend az úr, modern kütyük csak elvétve találhatóak nála. Asztalára kizárólag saját termesztésű növények kerülnek, illetve a ház berendezési stílusa is a régi korok rusztikusságát idézi. Antik kiegészítőkkel és népies holmikkal dekorálja a tereket. 

Ezt is szeretjük