Mesés találkozások a Bondorón: a Balaton-felvidék kis községében varázslatos világ vár (x)
Családias hangulatú helyszínnel készül a szülők és gyerekek számára a kapolcsi utcaszínház-fesztivál.

bondoro
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Bondoró Utcaszínház Fesztivál, Kapolcs legújabb összművészeti eseménye idén másodszor várja az érdeklődőket a festői hangulatú kis településre.

A fesztivál alapvetően az utcaszínházi előadások és utcai művészetek erejére és spontaneitására épít. A különféle attrakciók, tűzshow-k és bohócshow-k, valamint újcirkuszi előadások mellett kisebb koncertek, kiállítások és gyerekelőadások is szerepelnek a repertoárban. A magát vidám kavalkádként aposztrofáló Bondorónak az egyik fő erőssége az, hogy felhozatalában valamennyi generáció megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódási formát. Így családostul is remek időtöltést nyújt a szülőknek, kamaszoknak és kisebb gyerekeknek egyaránt. 

Mesés programok

A családi programok a MeseKert helyszínén koncentrálódnak, ahol reggeltől estig folyamatosan bábelőadások, marionettműsorok és természetesen utcaszínházi előadások szórakoztatják a közönséget. Az itt látható műsorok különlegessége az, hogy nem csupán a gyerekek számára érdekesek, a felnőtteknek szintén nem mindennapi élményeket tartogatnak. A fesztivál hétvégéjén a MeseKertben lép fel többek közt a világító bábokat felvonultató Ledpuppets Társulat, akik sötétben előadott műsorukkal Japánba kalauzolják a nézőket. 

- Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy zömében utcás előadások és performanszok teszik ki a fesztiválunk repertoárját. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy minőségi kikapcsolódási lehetőségeket tudjunk nyújtani a hozzánk érkező családoknak. Elsősorban azt szeretnénk, ha a gyerekek és a felnőttek együtt éreznék jól magukat a Bondorón. Az a célunk, hogy mindenki felfedezze ezt a mesés világot, és megtalálja a számára érdekes kapcsolódási pontokat - árulta el Virág Zsóka fesztiváligazgató.  

A MeseKertben a fesztivál három napja alatt láthatjuk a Dobronka Cirkusz Világszám! című előadást, itt lép fel Boka Gábor Színháza, valamint a MárkusZínház is. Az Évkerék Társulat és a Szamárfül Projekt egy-egy programja is itt látható majd. Fellép továbbá Gulyás László Vándormuzsikus, és Danny Bain egyszemélyes mesés előadása is megtalálható a repertoárban. Esténként élő zenével kísért utcamozi-vetítéseket tartanak a szervezők.

Hazai termékeket is bemutatnak

A napi programok mellett lesz Játszószőnyeg és állandó baba-mama dizájner vásár is a Pici Piac Székesfehérvár jóvoltából. 

- A Pici Piac székesfehérvári különítménye a legtehetségesebb magyar tervezők gyönyörű szép hazai termékeit mutatja be a Bondorón. Velünk lesznek a Love the organic mesés gyerekruhái, a Lanador nemezbabái, a zero waste háztartás kellékei és sok meglepetés kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak. Velünk tart Tóth Marcsi Kacagtató tündére is, akivel együtt dalolhatnak, dúdolhatnak, mondókázhatnak kicsik és nagyok egyaránt. A Kacagtató foglalkozás Székesfehérvárról repül a varázslatos Játszószőnyegen Kapolcsra. Alig várjuk, hogy ott legyünk! - mondta Sándor-Sipos Viktória, a Pici Piac Székesfehérvár alapítója.

Családi jegyek még kaphatóak a Bondoró Utcaszínház Fesztiválra!

Mesebeli várak a Balatonnál: lenyűgöző világba kalauzolják el a látogatókat

A Balatonon nem csak a fürdőzni vágyók és a vízi sportok szerelmesei találják meg számításaikat, a tó közelében ugyancsak megannyi lehetőség akad a szabadidő aktív eltöltésére. 

(Képek forrása: Bondoró Utcaszínház Fesztivál, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük