Közös családi hétvége a Bondoró Fesztiválon: júniusban mindenkit vár a MeseKert! (x)
Gólyalábasok és bábelőadások, artisták és újcirkuszi produkciók, valamint koncertek, kiállítások és felvonulások várnak június 11-13. között.

bondoro nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarország egyetlen utcaszínházi fesztiválja idén már harmadik alkalommal várja az érdeklődőket Kapolcsra. A Bondoró egy színes, vidám kavalkádra emlékeztet, ahol a családból mindenki megtalálja a kedvére való időtöltést, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Az utcán masírbandák tűnnek fel, rezesek fújják gólyalábon, és szinte minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal az emberek arcára. Önfeledt móka ez a pát nap, ami tele van váratlan meglepetésekkel. 

Dobronka Cirkusz

A családi programok kiemelt helyszíne a MeseKert, ahol idén a korábbinál is színesebb programkínálat várja a látogatókat. A pénteki napon a Dobronka Cirkusz nyitja a sort, Világszám! című előadásuk során egy zsonglőrlabdából csibe kel ki! Szintén pénteken látható Fabók Mancsi Bábszínháza, méghozzá egy felnőtt előadással, Azért a kis bolondságért... címmel. A vásári bábjáték végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából e téren sokat tapasztalt, meglett asszony.

DSC7074

A virágnyelven elbeszélt történetet a legjobb ízű népi humor fűszerezi az előadás alatt. Ezt követően késő este láthatják a nézők a fesztivál egyik kiemelt programját a Kreatív Kráter Kör előadásában. A Csillagpásztor egy kozmikus keretek közé helyezett népmese, amelynek bemutatásához a LED-zsonglőrködés, a gólyalábas és légi akrobatika és a fénytánc varázslatát hívják segítségül.

3.Bondoro Fesztival 2021 FacebookPost 1080x1080.png

A szombati napon látható Gulyás László Vándormuzsikus Szekérmesék című előadása. A Vándormuzsikus járja az országot, világot, és jártában-keltében megpakolja utazóládáját mindenféle földi jóval, muzsikával, meseszóval. Szintén itt nézhetjük meg a Ziránó Színház kesztyűsbáb-játékát, amelyben Pulcinella kertészkedik, valamint a Szamárfül Projekt interaktív előadását vásári elemekkel fűszerezve, ahol az elfelejtett gyerekjátékok kerekednek fel, hogy új életet kezdjenek Brémában.

 

Emellett lesz még szombaton Teremtésmese Écsi Gyöngyivel és Papito, az argentin bohóc műsorát is itt láthatják az érdeklődők. A szombatot egy filmvetítés zárja, aminek keretében a néhai Szárnyas Sárkány Fesztivál emlékképei elevenednek meg a Bondorón. Ezenfelül lesz még Ládaszínház Szegedi Katalin jóvoltából, valamint Mesélő Pajta címmel megtekinthető itt az illusztrátor saját kiállítása is, amelyet legkedvesebb könyvei képanyagából állított össze kizárólag erre az alkalomra.

Papito

A fesztivál vasárnapi napján mesekoncertet ad Ágoston Béla és Danny Bain. A koncert után a gyerekek lehetőséget kapnak a hangszerek kipróbálására is. Álomcirkusszal érkezik az Álomzug Társulás és a Barboncás Társulat jóvoltából itt látható a Tiszavirág című bábelőadás, amely Tombácz János szatymazi pásztorember két meséjéből készült. A fesztivál utolsó napján lép fel Fekete Dávid is, aki Törökvész Vitézt hozza el a fesztiválra. De lesznek Délibábok, tünemények is, akik Cselőtei Zsófia Olga illusztrátor segítségével elevenednek meg egy kiállításon. A MeseKert programjai derűs kikapcsolódást ígérnek az egész család számára ezen a háromnapos együttléten. 

Bővebb program: www.bondoro.hu

(Fotók: Kelemen Gergő Photography, Bondoró Fesztivál)

Ezt is szeretjük