Bayer Ilona hazánk első női híradósaként lett ismert: 71 évesen így néz ki
Bayer Ilona három gyermeke közül ketten külföldön élnek.

bayer-ilona-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg ma többek között Ördög Nóra, Liptai Claudia vagy Jakupcsek Gabriella számítanak a tévézés női nagyágyúinak, a múlt századnak is megvoltak a maga népszerű riporterei, műsorvezetői és bemondói. A '60-as évek derekán Bayer Ilona is hamar közönségkedvenccé vált, hazánk első női híradósaként ismerhettük meg.

1967-ben kezdte a pályafutását a Magyar Rádió és Televízió Szolnoki Körzeti Stúdiójának riportereként, majd 1985-től számos hír- és portréműsorban dolgozott a Magyar Televíziónál, 1999-ben pedig a királyi tévé munkatársa lett.

Bayer Ilona így néz ki 71 évesen

A 71 esztendős televíziós legenda immár a családjának és a könyvírásnak él, ez a kettő pedig szorosan összekapcsolódik az életében. Három gyermeke közül ketten külföldön telepedtek le: Tamás fia osztrák nőt vett feleségül, Petra lánya pedig Japánban találta meg az igazit. 

Bayer Ilona a '60-as években az elsőszámú szőke bemondónő volt, 71 esztendősen ősz hajjal is nagyon stílusos.
Bayer Ilona a '60-as években az elsőszámú szőke bemondónő volt, 71 esztendősen ősz hajjal is nagyon stílusos.
Fotó: MTV, TV2/Mokka

Utóbbit már kisgyermekként érdekelte ez a kultúra. Háromévesen sárga kimonót húzott az óvodai álarcosbálra, 16 esztendősen kezdte elsajátítani a nyelvet, aztán japán szakos tanárnő lett belőle, végül a doktorijához kapott kutatói ösztöndíjjal utazhatott ki. A felkelő nap országában talált rá a szerelem, így itt telepedett le férjével és kisfiukkal, édesanyja pedig általa ismerte és szerette meg a kultúrát, amely alkotóként megihlette.

A bal oldali képen Bayer Ilona idősebbik lánya, Petra látható férjével és kisfiával, a jobb oldali kép pedig Japánban készült az egykori bemondóról és két lányáról.
A bal oldali képen Bayer Ilona idősebbik lánya, Petra látható férjével és kisfiával, a jobb oldali kép pedig Japánban készült az egykori bemondóról és két lányáról.
Fotó: TV2/Mokka

Az Anyós lettem Japánban című művében arra törekszik, hogy személyes történeteivel minél inkább megismertesse az olvasóival a magyar mentalitástól teljesen eltérő életszemléletet, amely az ottani lakosságot jellemzi.

- Az élményeken keresztül egy ország megismerése és főleg az emberi viselkedésnek a megismerése volt a célom, mert annyira keveset tudunk Japánról. Földrajzilag, életmódilag és kultúrájában is nagyon távol áll tőlünk - mesélte a Mokkában.

A Magyar Televízió bemondónői

A bemondónők évtizedeken át a nézők mindennapjainak részei voltak. Az egész ország ismerte őket, családtagként tekintettek rájuk, rengeteg nézői levelet kaptak. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változtak a Magyar Televízió népszerű bemondónői.

Cover-fotó: Facebook/Bayer Ilona

Ezt is szeretjük