A Barátok közt színésznői
Amit a Barátok közt színésznőiről tudni kell
Nézd meg, az évek során milyen színésznők tűntek fel a Mátyás király téren!

Dia

 	Berényi Claudia - Ábrahám Edit 	Az 1956-ban született színésznő kiváló énekhangját számos színpadi előadásban hallhattuk, a Könnyű testi sértés című filmben pedig még ruháitól is megvált. Első férje Andorai Péter volt, jelenleg pedig Horvai Mátyás felesége. 	Kapcsolódó képgaléria: 	Gyönyörű magyar színésznők 50 fölött »

Berényi Claudia - Ábrahám Edit

Az 1956-ban született színésznő kiváló énekhangját számos színpadi előadásban hallhattuk, a Könnyű testi sértés című filmben pedig még ruháitól is megvált. Első férje Andorai Péter volt, jelenleg pedig Horvai Mátyás felesége.

Kapcsolódó képgaléria:
Gyönyörű magyar színésznők 50 fölött »

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	Nádor Kinga - Balogh Edina	Az 1984-es születésű szőke szépség 2003-ban megnyerte a Miss Hungary szépségversenyt, a Barátok köztbe pedig egy évvel később választották be. 2008-ban Zenthe-díjjal tüntették ki a legcsinosabb színésznő kategóriájában.

Nádor Kinga - Balogh Edina

Az 1984-es születésű szőke szépség 2003-ban megnyerte a Miss Hungary szépségversenyt, a Barátok köztbe pedig egy évvel később választották be. 2008-ban Zenthe-díjjal tüntették ki a legcsinosabb színésznő kategóriájában.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	Piroska - Borbás Gabi	Az 1949-ben született Jászai Mari-díjas színésznő 1973-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, 2003 óta pedig szabadfoglalkozású. Korábban szerepelt a Lindában és a Szomszédokban, a 2008-as Vukban pedig ő kölcsönözte Arcadonnának a hangját.

Piroska - Borbás Gabi

Az 1949-ben született Jászai Mari-díjas színésznő 1973-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, 2003 óta pedig szabadfoglalkozású. Korábban szerepelt a Lindában és a Szomszédokban, a 2008-as Vukban pedig ő kölcsönözte Arcadonnának a hangját.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	Weidner Nikolett - Kakasy Dóra	Az 1980-ban született Kakasy Dórát első alkalommal nem vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, de 1999-ben végül bejutott az időközben egyetemmé alakult intézménybe. 2003 és 2004 között a Duende együttes énekesnője volt, 2007-től pedig szabadúszó.

Weidner Nikolett - Kakasy Dóra

Az 1980-ban született Kakasy Dórát első alkalommal nem vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, de 1999-ben végül bejutott az időközben egyetemmé alakult intézménybe. 2003 és 2004 között a Duende együttes énekesnője volt, 2007-től pedig szabadúszó.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	Illés Vanda - Kardos Eszter	Vanda karakterét 2007-ben először Magda Szilvia formálta meg, ám tőle néhány hét elteltével megváltak, ekkor kapta meg az 1991-ben született Kardos Eszter a szerepet. A fiatal színésznő a színház és a reklámfilmek mellett szívesen szinkronizálja a mese- és gyerekfilmek hőseit.

Illés Vanda - Kardos Eszter

Vanda karakterét 2007-ben először Magda Szilvia formálta meg, ám tőle néhány hét elteltével megváltak, ekkor kapta meg az 1991-ben született Kardos Eszter a szerepet. A fiatal színésznő a színház és a reklámfilmek mellett szívesen szinkronizálja a mese- és gyerekfilmek hőseit.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

 	Szentmihályi Zsófia - Kiss Ramóna 	Kiss Ramóna 2002 óta alakítja a sorozatban Zsófit, emiatt aztán szülővárosában, Veszprémben a középiskola utolsó évét magántanulóként végezte el. 	Kapcsolódó cikk: 	Ezt is bevállalta! Kiss Ramóna, ahogy még biztos nem láttad »

Szentmihályi Zsófia - Kiss Ramóna

Kiss Ramóna 2002 óta alakítja a sorozatban Zsófit, emiatt aztán szülővárosában, Veszprémben a középiskola utolsó évét magántanulóként végezte el.

Kapcsolódó cikk:
Ezt is bevállalta! Kiss Ramóna, ahogy még biztos nem láttad »

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	dr. Ferenczy Orsolya - Lóránt Krisztina	Az 1971-ben született színésznő 12 éves koráig Moszkvában élt, mivel édesapja ott dolgozott külkereskedőként. Lóránt Krisztina a Berzsenyi Dániel Főiskolán szerzett diplomát, és férje Csankó Zoltán színművész. Többek között az Arany János Színházban, a Merlin Színházban, a Tivoli Színházban, illetve a Radnóti Színházban és a Művész Színházban láthattuk.

dr. Ferenczy Orsolya - Lóránt Krisztina

Az 1971-ben született színésznő 12 éves koráig Moszkvában élt, mivel édesapja ott dolgozott külkereskedőként. Lóránt Krisztina a Berzsenyi Dániel Főiskolán szerzett diplomát, és férje Csankó Zoltán színművész. Többek között az Arany János Színházban, a Merlin Színházban, a Tivoli Színházban, illetve a Radnóti Színházban és a Művész Színházban láthattuk.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

 	Illés Júlia - Mérai Katalin 	Mérai Katalinnal 2007 februárjában találkozhattak először a nézők a Barátok köztben. A kiválóan táncoló színésznő néhány éve él boldog kapcsolatban párjával, első gyermekük, Bálint 2008 szeptemberében jött világra. 	Kapcsolódó cikk: 	Előkerült fotókon a Barátok közt színésznője »

Illés Júlia - Mérai Katalin

Mérai Katalinnal 2007 februárjában találkozhattak először a nézők a Barátok köztben. A kiválóan táncoló színésznő néhány éve él boldog kapcsolatban párjával, első gyermekük, Bálint 2008 szeptemberében jött világra.

Kapcsolódó cikk:
Előkerült fotókon a Barátok közt színésznője »

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	Bokros Linda - Szabó Kitti	Opitz Petra távozása után Szabó Kitti kapta meg Linda szerepét a sorozatban. Szabó Kitti a tatabányai Bárdos László Gimnázium tizedik osztályos tanulója, de a tavaly ősszel megkezdődött forgatások miatt magántanuló lett.

Bokros Linda - Szabó Kitti

Opitz Petra távozása után Szabó Kitti kapta meg Linda szerepét a sorozatban. Szabó Kitti a tatabányai Bárdos László Gimnázium tizedik osztályos tanulója, de a tavaly ősszel megkezdődött forgatások miatt magántanuló lett.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	dr. Balogh Nóra - Varga Izabella	Az 1973-ban Jugoszláviában született Varga Izabella már gyerekkorában közeli kapcsolatba került a színészettel. Az egyetemen  pszichológiát tanult, majd tanulmányait félbehagyta, és 1992-ben Magyarországra költözött. Férjével, Lendvai Zoltánnal két gyermeket nevelnek.

dr. Balogh Nóra - Varga Izabella

Az 1973-ban Jugoszláviában született Varga Izabella már gyerekkorában közeli kapcsolatba került a színészettel. Az egyetemen  pszichológiát tanult, majd tanulmányait félbehagyta, és 1992-ben Magyarországra költözött. Férjével, Lendvai Zoltánnal két gyermeket nevelnek.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	Terike - Oszvald Marika	A Budapesti Operettszínház állócsillaga 2008-ban tűnt fel a Mátyás király téren: annak idején Magdika bízta meg azzal, hogy felügyelje a házat, no, meg Vilmost, amíg ő Brüsszelbe utazik. Terike kotnyeleskedésével és közvetlen stílusával alaposan felkavarta a házbéliek életét - sőt, még Vilmost is elbűvölte.

Terike - Oszvald Marika

A Budapesti Operettszínház állócsillaga 2008-ban tűnt fel a Mátyás király téren: annak idején Magdika bízta meg azzal, hogy felügyelje a házat, no, meg Vilmost, amíg ő Brüsszelbe utazik. Terike kotnyeleskedésével és közvetlen stílusával alaposan felkavarta a házbéliek életét - sőt, még Vilmost is elbűvölte.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	Berényi Zsuzsa - Csomor Csilla	Csomor Csilla a kezdőgárdában volt, amikor 1998-ban elindult az RTL Klub népszerű sorozata, és tíz éven keresztül alakította a háromgyerekes Berényi Zsuzsa karakterét. Bár a színésznő 2008-ban elköltözött a Mátyás király térről - szerepe szerint elvált férjétől, Berényi Andrástól -, azért olykor feltűnik egy-egy epizódban.

Berényi Zsuzsa - Csomor Csilla

Csomor Csilla a kezdőgárdában volt, amikor 1998-ban elindult az RTL Klub népszerű sorozata, és tíz éven keresztül alakította a háromgyerekes Berényi Zsuzsa karakterét. Bár a színésznő 2008-ban elköltözött a Mátyás király térről - szerepe szerint elvált férjétől, Berényi Andrástól -, azért olykor feltűnik egy-egy epizódban.

Dia

	Harmathy Emma - Marenec Fruzsina	Marenec Fruszina 2004-ben került a Barátok közt stábjába, és egészen 2009-ig alakította Emma karakterét. Bár kiírták a sorozatból, szerepe szerint Nizzában tanul, így az sem kizárt, hogy egyszer visszatér majd a Mátyás király térre.	 

Harmathy Emma - Marenec Fruzsina

Marenec Fruszina 2004-ben került a Barátok közt stábjába, és egészen 2009-ig alakította Emma karakterét. Bár kiírták a sorozatból, szerepe szerint Nizzában tanul, így az sem kizárt, hogy egyszer visszatér majd a Mátyás király térre.
 

Dia

	Bokros Gizi - Gyebnár Csekka	Gizike kalandos múltat tudhat magáénak: egykor táncosnőként dolgozott Bartha Zsolt bárjában, és a főnökkel való röpke viszonyából született lánya. A Barátok közt történetében 2008-ban bukkant fel először a karakter, 2010-től pedig állandó taggá vált. Az 1974-es születésű színésznő változatos színházi karrierrel a háta mögött kapta meg Gizike szerepét, a sorozat mellett azért továbbra is játszik a színpadon.

Bokros Gizi - Gyebnár Csekka

Gizike kalandos múltat tudhat magáénak: egykor táncosnőként dolgozott Bartha Zsolt bárjában, és a főnökkel való röpke viszonyából született lánya. A Barátok közt történetében 2008-ban bukkant fel először a karakter, 2010-től pedig állandó taggá vált. Az 1974-es születésű színésznő változatos színházi karrierrel a háta mögött kapta meg Gizike szerepét, a sorozat mellett azért továbbra is játszik a színpadon.

Dia

 	Magdi anyus - Fodor Zsóka 	Fodor Zsóka 12 éven át keltette életre a minden lében kanál takarítónőt, ám 2009-ben egy galacsin miatt a lépcsőházban életét vesztette. Strababíró karakterén azonban a halál sem fog, szellem formájában időnként visszajár kísérteni a Mátyás király térre.

Magdi anyus - Fodor Zsóka

Fodor Zsóka 12 éven át keltette életre a minden lében kanál takarítónőt, ám 2009-ben egy galacsin miatt a lépcsőházban életét vesztette. Strababíró karakterén azonban a halál sem fog, szellem formájában időnként visszajár kísérteni a Mátyás király térre.

Dia

	Tilda - Szabó Erika	A csinos színésznő 1984. augusztus 31-én született Dabason. Ismertségét a Barátok közt sorozatnak köszönheti, melyben Tilda karakterét alakította. Hat év után színházakban és mozifilmekben bizonyította tehetségét.

Tilda - Szabó Erika

A csinos színésznő 1984. augusztus 31-én született Dabason. Ismertségét a Barátok közt sorozatnak köszönheti, melyben Tilda karakterét alakította. Hat év után színházakban és mozifilmekben bizonyította tehetségét.

Dia


            	Csifó Dorina
            	Csifó Dorinát a vadóc Noémi szerepében láthatták a nézők. A fiatal színésznő négy éven át, 2009-ig alakította a karaktert.
            	Kapcsolódó cikk:
            	Elárulta az igazságot! Ezért feküdt kés alá a Barátok közt egykori sztárja »
            	 

Csifó Dorina

Csifó Dorinát a vadóc Noémi szerepében láthatták a nézők. A fiatal színésznő négy éven át, 2009-ig alakította a karaktert.

Kapcsolódó cikk:
Elárulta az igazságot! Ezért feküdt kés alá a Barátok közt egykori sztárja »
 

Dia

	Alíz - Nagy Alexandra	A bájos szőke színésznő 2011-ben érkezett a Mátyás király térre, Szabi nővérét, Alízt alakítja. Alexandra karaktere egy fiatal lány, aki tizenhat évesen terhes lett, így van egy tíz éves lánya.

Alíz - Nagy Alexandra

A bájos szőke színésznő 2011-ben érkezett a Mátyás király térre, Szabi nővérét, Alízt alakítja. Alexandra karaktere egy fiatal lány, aki tizenhat évesen terhes lett, így van egy tíz éves lánya.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Dia

	Holman Rita - Bognár Gyöngyvér	A kecskeméti Katona József Színház színésznője 2012 januárjában tűnt fel a sorozatban, Holman Ritát, Berényi Claudia nevelt lányának, Hannának az édesanyját alakítja. Arca ismert lehet az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című filmből is.

Holman Rita - Bognár Gyöngyvér

A kecskeméti Katona József Színház színésznője 2012 januárjában tűnt fel a sorozatban, Holman Ritát, Berényi Claudia nevelt lányának, Hannának az édesanyját alakítja. Arca ismert lehet az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című filmből is.

Dia

 	Juhász Gabi - Peller Anna 	A Budapesti Operettszínház színésznője a Mátyás király térről 12 éve távozott Juhász Gabit alakítja. Sorozatbeli karaktere meglehetősen bizonytalan és nem tartja sokra magát, de igyekezett megőrizni az empatikus, kedves, szellemes egyéniségét. 	Kapcsolódó cikk: 	Hiányos öltözetben lépett színpadra Peller Anna »

Juhász Gabi - Peller Anna

A Budapesti Operettszínház színésznője a Mátyás király térről 12 éve távozott Juhász Gabit alakítja. Sorozatbeli karaktere meglehetősen bizonytalan és nem tartja sokra magát, de igyekezett megőrizni az empatikus, kedves, szellemes egyéniségét.

Kapcsolódó cikk:
Hiányos öltözetben lépett színpadra Peller Anna »

Dia

	Novák Éva - Csapó Virág	A kaposvári Csiky Gergely Színház színésznője a Barátok közt kezdő csapatával indult, 1998 és 2003 között alakította Novák Éva fodrásznőt. A történet szerint vidékre költözött. Az alkotók 2012-ben néhány részre visszahozták karakterét, miután sorozatbeli fia, Csaba halálos kimenetelű balasetet szenvedett.

Novák Éva - Csapó Virág

A kaposvári Csiky Gergely Színház színésznője a Barátok közt kezdő csapatával indult, 1998 és 2003 között alakította Novák Éva fodrásznőt. A történet szerint vidékre költözött. Az alkotók 2012-ben néhány részre visszahozták karakterét, miután sorozatbeli fia, Csaba halálos kimenetelű balasetet szenvedett.

Ezt is szeretjük
Fotó: