Így tér vissza az Abigél copfos diáklánya! Bánfalvy Ági új szerepben tündököl

Bánfalvy Ágnes nemcsak producere lesz, de egyik szereplője is lehet az új Abigél-feldolgozásnak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyár közepén tartják a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Szabó Magda Abigél című regényéből készült adaptáció színpadi bemutatóját, amelyet egy nemzetközi forgalmazásra szánt, egész estés mozifilm is követni fog. A darab és a film producere nem más, mint Bánfalvy Ágnes, aki az 1978-ban készített legendás tévéfilmben Torma Piroskát játszotta.

Az 57 éves színésznő 2010 őszén a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának Szabó Magda emlékszobájában írta alá Tasi Gézával, az írónő keresztfiával és hagyatékának kezelőjével a regény megfilmesítési jogáról szóló szerződést.

Bánfalvy lehetne Horn Mici

Bánfalvy Ágnes szerepelni fog a színpadi és a filmes produkcióban is. Többen javasolták neki, hogy válassza Horn Mici karakterét, aki annak idején Ruttkai Éva alakításában lopta be magát a nézők szívébe, ám hogy végül melyik figura bőrébe bújik, még nem eldöntött.

A négyrészes tévésorozat forgatókönyvét annak idején maga Szabó Magda írta, a filmverzió is az írónő filmforgatókönyve alapján készül, Barnóczky Ákos rendező és Horváth Csaba producer, valamint csapata írják. A színdarab rendezője Szikora János, a filmé pedig Bánfalvy Ágnes lesz.

- Az Abigélt csak olyan emberekkel tudom elképzelni, akik hisznek benne, és bíznak bennem is. Én Jánost  emberileg és szakmailag is nagyon szeretem és tisztelem, közel áll hozzám az a világ, amit ő képvisel - árulta el a nemzetközileg ismert színésznő a Feminának.

Szerelmeseket alakítottak

Kevesen tudják róluk, hogy már régóta ismerik egymást, hisz együtt jártak a Színművészeti Főiskolára. Egy főiskolás barátjuk, Xantus János filmjében még szerelmeseket is alakítottak.

Az ifjú Werther élete és szenvedései című vizsgafilmben Szikora alakította a címszereplőt, Bánfalvy Ágnes pedig a partnernőjét. A sors különös játékának tartják, hogy sok-sok év után producer és rendező viszonyban kerültek ismét össze.

Közös produkciójukhoz a napokban kezdték el a szereplőválogatást. Vitay Georgina, a matulás lányok és a főbb felnőtt szereplők kiválasztására nagy gondot fordítanak.

- A Zsurzs Kati-féle Abigél a sikerét nem utolsósorban annak köszönhette, hogy valamennyi szerepre telitalálatok voltak a szereplőválasztások. A mi produkciónk sikere is attól függ, hogy a kulcsfigurákat kik fogják alakítani - véli Szikora János.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az egykori színészóriás, Básti Lajos szerepében, Torma igazgató úrként Körtvélyessy Zsolt lesz látható, Rékasi Károly esetében pedig két fontos eljátszható szerep is felvetődött, még eldől, melyiket ölti magára - osztotta meg Bánfalvy.

Annyit még elárult, hogy az egykori stáb még életben lévő tagjait is bevonják a lehetséges kapcsolódási pontok mentén, így nem kizárt, hogy viszontláthatjuk Piros Ildikót, Zsurzs Katit vagy Egri Katit.

Fotó: www.agibanfalvy.com, Bánfalvy Ági/facebook.hu

Ezt is szeretjük