Az Abigél színésznőjeként lett ismert - A 65 éves Bánfalvy Ági így tért vissza a képernyőre
Bánfalvy Ági a Barátok köztben egy szeleburdi édesanyát alakít.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bánfalvy Ágit az 1978-ban bemutatott Abigél című sorozatban ismerte meg az ország. A Magyar Televízió négyrészes sorozatában ő alakította Torma Piroskát, a Matula Leánynevelő Intézet igazgatójának, Torma Gedeonnak az unokahúgát. 

Miután szerepelt Szabó István 1981-ben bemutatott Mephistójában, Párizsban Jean-Luc Godard Passion című filmjében kapott szerepet, majd a tengerentúlon felfigyeltek tehetségére, és Amerikába költözött. 

Bánfalvy Ági a Barátok köztben

1992-ben tért vissza Magyarországra. Ezt követően olyan filmekben láthattuk, mint a 6:3, az Amerikai rapszódia, A miskolci boniésklájd, az Állítsátok meg Terézanyut!, az Argo 2 vagy a Budapest Noir. A ’90-es években játszott a Kisvárosban, 1998-ban a Jóban Rosszban sorozatban, most pedig a Barátok köztben látható. 

banfalvy-agi-2020
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

Egy bohém, kissé szeleburdi, de nagyon jó szándékú anyukaként tűnik fel a Mátyás király téren. A színésznő a való életben nem ennyire szélsőséges, de sok a hasonlóság a karakterével. Miután megkapta a szerepet, gondolatban azonnal elkezdte megformálni a karakterét, még olyan ruhákat is vásárolt, amilyeneket a sorozatban visel, azért, hogy a lehető legjobban rá tudjon érezni Olivér hóbortos édesanyjának figurájára.

- Egy hatalmas, összeszokott, profi csapatba kerültem, amelynek szinte minden tagját ismertem, ettől biztonságban éreztem magam, felszabadultan tudtam játszani. Egy szerepre attól a pillanattól kezdve készülök, amikor kiderül, hogy megkaptam. Nagyjából tudtam, hogy milyen ruhát viselek majd, ezért jó előre beszereztem olyan színűt és stílusút, ezáltal jobban tudtam gondolatban formálni a sorozatbeli személyiségemet. 

banfalvy-agi-baratok-kozt1
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

- A véletlen is segített, ugyanis hónapokkal ezelőtt az utcán sétálva megláttam egy korombeli hölgyet, aki éppen futott, és közben zenét hallgatott. Mivel a sorozatban nekem is van egy futójelenetem, azonnal bevillant, hogy a fülhallgató jó szolgálatot tehet. Azonnal elmentem egy boltba, csak unikornisosat találtam, így azt vettem meg. Végül szerepelt is: épp passzol a karakteremhez - mesélte a 65 éves sztár. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A Barátok közt forgatókönyve szerint néhány napos látogatást tesz a fiánál, Olivérnél (Szabó Máté), aki épp labilis érzelmi állapotban van, mert nem tudja, hogy elmélyítse-e a kapcsolatot az egyébként neki nagyon tetsző Gigivel (Görgényi Fruzsina). A szélvész anyuka közbenjárása segít abban, hogy a fiatalok egymásra találjanak.

- A való életben nekem is fiam van, így át tudtam érezni a helyzetet. Úgy gondolom, hogy egy okos anya nagyon figyel és segít - olykor észrevétlenül. Igyekszem én is így tenni. Butaság azt hinni, hogy a gyerek örökre a szülőé. El kell fogadni, hogy egy idő után kirepül, és örülni kell, ha társra talál, ha valaki szereti őt. Amikor pedig kicsit elakadnak, akkor finoman, de a helyes irányba terelgetni őket - véli a színésznő.

banfalvy-agi-baratok-kozt2
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

Bánfalvy Ágnes nem csak színésznőként ismert, 2007-ben alapította meg saját színitanodáját. A világjárvány miatt nagyon elővigyázatos, betartja a szabályokat, nem jár közösségbe, a legtöbb fejtörést a tanodája okozza számára. 

- A színiiskolám miatt kellett a legtöbbet gondolkodni, hogy miként folytassuk. Bár mindig azt hangoztattam, hogy a színészet egy gyakorlati pálya, most mégis online oktatunk, és ebben is igyekszünk megtalálni a pozitívumot, hiszen személyre szabottabban tudunk foglalkozni a tanítványokkal. Reménytelien, felkészülten, izgatottan várjuk a vizsgákat - mesélte. 

Az Abigél szereplői egykor és most 

Az Abigél sztárjai pillanatok alatt belopták magukat az emberek szívébe. A minisorozatban szereplő színészek az évek alatt elismert művészekké váltak. Az egyik legnépszerűbb karaktert Piros Ildikó formálta meg, ő játszotta a gyönyörű Zsuzsanna nővért. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festenek az Abigél még életben lévő szereplői napjainkban.

Ezt is szeretjük