Felismered az 53 éves Balázsy Pannát? Az RTL Klub egykori műsorvezetője most így néz ki
Balázsy Panna ma már civil munkát végez és könyveket ír.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Balázsy Panna gyermekkorában szerepelt az Iskolatévé több kisjátékfilmjében, és szinkronizált is, 1984 és 1993 között az Amerikai Egyesült Államokban élt és tanult. Nevét a ’90-es években ismerte meg az ország.

Dolgozott a Danubius és a Juventus Rádiónál, a Magyar Televíziónál, a Top TV-ben és a TV3-ban, majd az RTL Klubnál, ahol hat évig a Reggeli műsorvezetője, de a Delelő és a Stella moziklub is az ő nevéhez kötődik.

Balázsy Panna könyvei

Férjhez ment, 2003-ban megszületett Natasa, 2007-ben Liza lánya. A kisebbik gyereke születése előtt egy évvel távozott a csatornától.

2011-ben a reggeli című műsorban Keleti Andreával és Csisztu Zsuzsával
2011-ben a reggeli című műsorban Keleti Andreával és Csisztu Zsuzsával
Fotó: RTL Klub

Gyermekei születésével a mindennapi pörgésnek is búcsút intett, elhelyezkedett egy civil munkakörben, majd egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően rátalált az írásra. Azóta sorra jelennek meg az ifjúsági könyvei.

- Szembejött egy lehetőség, és én éltem vele. Egy buliban ültem Kolosi Beával, aki a Líra könyvkiadó vezérigazgatója, és a gyerekeinkről beszélgettünk. Másnap felhívott, és azt mondta, hogy kisiskolásoknak nincs irodalom, lenne-e kedvem írni. Kedvem volt, de nem tudtam, hogy tudok-e írni. Pár hónapig lamentáltam, hogy mi legyen, aztán egy nyugodt pillanatban írtam egy fejezetnyi szöveget. Elküldtem, ők pedig azt mondták, folytassam. Ez lett az első könyvem első fejezete, amit további könyvek követtek - mesélte 2020 márciusában az 95.8 Sláger FM-en az 53 éves sztár, aki saját családi életéből is merít egy-egy könyvéhez. 

balazsy-panna-2020
Fotó: Sláger FM

- Vannak hasonló pontok a könyveim és a valóság között. A gyerekeim - Natasa és Liza - már rutinosak. Főleg Liza az, aki néha meg is jegyzi, ha valami izgalmas történik: „Anya, ezt nem írhatod meg" - árulta el március elején a Sláger Téma műsorvezetőjének, Kalmár Tibornak.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Szandra és a 3. b-sorozat első része 2015. áprilisában került a könyvesboltok polcaira. Szandra éli az iskolások életét, de közben mindig is foglalkoztatták olyan komolyabb témák, mint a válás, a környezetvédelem, a szerelem, a barátság vagy akár egy családtag elvesztése. Szandra-sorozatának Csini?! című, 2019 tavaszán megjelent kötete például tabukat dönt le: szó van benne a testi-lelki változásokról és egy olyan, sokakat érintő betegségről, ami a kamaszodó lány nagymamájának is megnehezíti a mindennapjait, a pikkelysömörről.

- Ebbe az epizódba szándékosan csempésztem bele egy gyerekeknek szóló könyvben talán szokatlan szálat. Egy olyan betegségről akartam nyíltan beszélni, ami sokakat érint, fiatalokat és idősebbeket egyaránt, és ami sajnos bujkálásra, titkolózásra késztetheti a betegeket - mondta Balázsy Panna, aki közelről ismeri a pikkelysömört, hiszen családjában is van érintett. 

balazsy-panna-szandra-konyvek
Fotó: ACG Reklámügynökség

- Fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel mindenről beszéljünk, és ne legyenek tabuk. Szerintem ez a kulcsa annak, hogy a srácok nehezebb ügyeket is fel tudjanak dolgozni - nyilatkozta 2019 májusában.

Tizedik könyve, a Szandra és a csajok 4. - Csokiszuflé 2020 őszén jelent meg. Balázsy Panna a filmektől sem távolodott el, tavaly októberben a 3. CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál zsűrijében foglalt helyet. 

Pokrivtsák Mónika egykor és most

Pokrivtsák Mónika az RTL Klub indulásának évében, 1997-ben került a csatornához, ahol rögtön rá is bízták a Meri vagy nem meri című vetélkedő vezetését. Később olyan műsorokat vezetett, mint a Mire gondolok?, a Joker, a Teleparti, a Találkozások vagy a Játékzóna. Tíz évvel ezelőtt felhagyott a televíziózással, és amerikai üzletember férjével az Egyesült Államokba költözött.

Ezt is szeretjük