"A szívinfarktus után más ember lettem" Balázs Fecó őszintén mesélt élete fordulópontjáról

Balázs Fecó 60. születésnapja alkalmából tekintett vissza életére.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ember a születése napján általában számba veszi élete addigi történéseit, különösen, ha kerek évfordulóhoz érkezett.

Nem tett máshogy hazánk népszerű énekese, Balázs Fecó sem, aki március 2-án a 60. születésnapját ünnepelte.

A Korál együttes tagjaként, valamint szólóban is sikeres sztár az RTL Klub Reflektor magazinjában tekintett vissza fordulatos karrierjére, és azt is elmesélte, mennyire megváltozott, amióta 1998-ban szívinfarktust szenvedett.

Túlhajszolta magát

- Ha valaki egy évben 460 koncertet ad és falja az élet minden gyönyörét, annak természetes következménye, hogy előbb-utóbb valami történni fog. Nekem ez a szívproblémám lett, az infarktus, illetve az ebből következő bypass műtét, ami egy nagyon erős figyelmeztetés volt számomra - idézte fel a történteket.

Azt is elmesélte, ez után a vízválasztó után alapjaiban változott meg az élete: már nem a zene lett az elsődleges, hanem az, hogy rendeződjön a magánélete. És, bár talán maga sem hitte volna, találkozott azzal a nővel, aki mellett boldognak érzi magát - Imolával közös fia, Feri pedig már 13 éves!

Természetesen a fiú ismeri édesapja zenéjét, sőt, mint Fecó felfedezte, vannak olyan slágerei, amiket Feri is szívesen hallgat - ugyanakkor alapvetően más a zenei ízlése.

Új életet kezdett

- Azt már észrevettem, hogy ismeri a dalaimat, van, amit felvett az mp3-lejátszójára, de nem én vagyok a fő zenei csapás - ismerte el a zenész.

Hogy fia édesapja nyomdokain elindulva szintén a zenei pályára készül-e, azt nem tudni. Ahogy Fecó mesélte, ő már egészen korán tisztában volt azzal, hogy mindenképpen muzsikusnak kell lennie: a zeneművészeti szakközépiskola után egy rövid ideig a Neoton tagja volt, aztán Som Lajossal megalapította a Taurus XT-t, majd 1978-ban létrejött a Korál.

Fecó nevéhez rengeteg sláger fűződik, ilyen a Kölykök a hátsó udvarból, a Homok a szélben vagy éppen a Maradj velem, melyet legutóbb Takács Nikolas tolmácsolásában hallhattak az X-Faktor nézői.

A számos díjjal - köztük a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével - kitüntetett sztár 60 fölött sem vonul nyugdíjba: október 21-én nagyszabású koncerttel lepi meg rajongóit a Papp László Budapest Sportarénában, melyre már kaphatók a jegyek.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

- Én hiszek a sorsszerűségben, hogy az élet valamilyen formában ebbe az irányba terelt engem, és ebben találtam meg önmagamat. Ez egy ajándék a sorstól, hiszen sosem hittem, hogy ez ilyen sokáig mehet, de a közönség nélkül nem sikerült volna. Azt hiszem, ez egy közös társasjáték a közönséggel - mesélte a Reflektorban.

Fotó: sajtoklub.rtlklub.tv/Bársony Bence

Ezt is szeretjük