Itt a hivatalos indoklás: az M1 híradója ezért nem közölte Bajor Imre halálhírét
Ezzel indokolta az MTVA, hogy nem számoltak be Bajor Imre haláláról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az M1 szerdai híradójában nem számolt be Bajor Imre haláláról. Az Origo megkereste az MTVA-t, a közszolgálati média sajtóosztálya pedig az alábbiakkal indokolta, miért hagyták ki a hírfolyamból a színész halálhírét.

"Bajor Imre haláláról a nemzeti hírügynökség, valamint a hirado.hu is részletes összeállítást közölt. A Kossuth Rádió délutáni Krónikája, az Esti Krónika és a Késő Esti Krónika is megemlékezett róla tegnap, ugyanakkor híreiben a Kossuth, a Dankó, a Bartók és a Petőfi adók is elmondták a gyászhírt. Sajnálatos módon nagyon sok haláleset történik, mindről az esti 35 perces Híradó - érthető módon - nem tud beszámolni. A Híradó gyakorlata szerint, művészek esetében a Kossuth-díj az a választóvonal, amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba. Bajor Imre - noha több elismeréssel méltatták kiemelkedő munkásságát - nem volt Kossuth-díjas. A színművészről a közmédia - méltó helyen - a művész egyik legkedvesebb műsorában emlékezik meg, egy későbbi időpontban." - áll a közleményben.

Értjük, hogy sok haláleset történik, mindegyikről nem tud beszámolni a híradó, de emlékeink szerint Grosics Gyula június 13-i halála volt az utolsó, ami annyira megrázta volna az országot, mint Bajor Imréé.

Bajor Imre 2014. augusztus 6-án, szerdán 9 óra 45 perckor a kórházban hunyt el. Az 57 éves színészt hónapok óta agydaganattal kezelték.

Magyar sztárok, akik 2014-ben hunytak el

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Ezt is szeretjük