A Baby Sisters szőke ciklonja volt: a 42 éves Hertelendy Klára már nem a színpadnak él
Hertelendy Klára a Baby Sisters sikerei után kizárta a nyilvánosságot az életéből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ’90-es években számos olyan zenekar alapult meg hazánkban, amelyek dalait rengetegen fújják kívülről a mai napig. A Bestiák, a Fresh vagy a Baby Sisters slágerei napjainkban is sokszor alapozzák meg a bulihangulatot a retró partikon. Utóbbi igazi úttörőnek számított, hiszen Szklenár Gabi, Bognár Évi és Hertelendy Klára triója volt a legelső a lánybandák sorában.

A magyar Spice Girlsnek is kikiáltott csapat 1997-ben kezdte ostromolni a slágerlistákat legelső kislemezükkel, a Jó estét nyár, jó estét szerelemmel. Ezek után pillanatok alatt hatalmas népszerűségre tettek szert, több száz koncertfelkérés közül válogathattak, valamint rajongók hada rohamozta meg őket a fellépéseken.

A Baby Sisters szőke énekesnője

A nagy sikerek ellenére 2001-ben váratlanul bejelentették feloszlásukat, amelynek hátterében semmilyen dráma nem állt. Miután megszűnt a kiadójuk, úgy érezték, nem akarják együtt folytatni. A formációból egyedül Baby Gabi vetette meg a lábát a zeneiparban a búcsú után: míg ő kilenc szólólemezt dobott a piacra egyedül, addig egykori kolléganői teljesen eltűntek a köztudatból.

A banda alapítójáról, Hertelendy Kláráról sem hallunk sűrűn. A szőke ciklon a zenekarból való kiszállást követően végleg búcsút intett a színpadnak, és teljesen más irányban folytatta a karrierjét.

- Klári a zene után a divatszakmára váltott, és nagyon sikeres volt. Az első szólóalbumomnak ő volt a stylistja. Mára viszont keveset tudok róla. Teljesen hátat fordított, és lezárta a régi életét. Nincs harag közöttünk, csak valahogy idővel elkopott a barátságunk – mesélte Baby Gabi a Story magazinnak 2021 májusában.

Hertelendy Klára 1997-ben a Jó estét nyár, jó estét szerelem albumborítóján és 2013-ban a Forever TV műsorának vendégeként.
Hertelendy Klára 1997-ben a Jó estét nyár, jó estét szerelem albumborítóján és 2013-ban a Forever TV műsorának vendégeként.
Fotó: Discogs.com, YouTube/Forever TV

Az egykori sztár igyekszik teljesen kizárni az életéből a rivaldafényt, annyit lehet tudni róla, hogy 42 esztendős korára kétgyermekes családanyának mondhatja magát.

- Közel két éve szültem, van egy csodálatos párom, felépítettünk egy gyönyörű otthont, nagyon jól érzem magam a mindennapokban – ezt még 2013-ban nyilatkozta az énekesnő.

A '90-es évek legnépszerűbb énekesei akkor és most

Nem csak lányzenekarokban tobzódhattunk a '90-es években, rengeteg fiúbanda is alakult. Képes összeállításunkban mutatjuk, mennyit változtak a korszak szívtiprói napjainkra.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük