A 8 éves énekesről Antal Imre azt jósolta, hogy nagy művész lesz - Igaza lett
Antal Imre csak a halála előtt egy évvel találkozott újra egykori tanítványával.

antal-imre-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyilvánvaló tehetség az esetek többségében hamar megmutatkozik a szerencsésebb gyerekeknél. Így volt ez a fiatal Presser Gábor esetében is, akinek első magántanára nem más volt, mint Antal Imre.

A Szeszélyes évszakok legendás műsorvezetője zongoristaként kezdte pályafutását az ötvenes években, diplomamunkájának pedig az oktatási gyakorlat is a részét képezte, ezért aztán egy ifjú tanítványt vett magához, az akkor mindössze nyolcéves Presser Gábort.

Az Omega és a Locomotive GT együttesek népszerű zenésze négyéves korában kezdett el zongorázni tanulni, egyedülálló tehetségére pedig tanára, Antal Imre is azonnal felfigyelt. Azt jósolta neki, hogy egy napon nagy művész lesz majd belőle - és egyáltalán nem tévedett, hiszen az idő végül őt igazolta.

Antal Imre elsőként ismerte fel a fiatal Presser Gábor tehetségét.
Antal Imre elsőként ismerte fel a fiatal Presser Gábor tehetségét.
Fotó: Hámor Szabolcs/MTI

Antal Imre vezette be tehát elsőként a zene világába az iskolás Presser Gábort, aki a néhai humorista visszaemlékezései szerint nagyon szétszórt fiúcska volt, állandóan járt a szája, és alig akart odafigyelni az órákon. 

Presser Gábort a későbbiekben aztán elsodorta az élet egykori tanárától, akivel csak az első közös zongoraleckéjük 50. évfordulóján találkozott újra személyesen 2007-ben. Antal Imre akkor egy képzőművészeti albumot kapott a zenésztől, akire mindig is nagyon büszke volt, és csak annyit mondott neki viccelődve, hogy adhatna neki valami szerepet a Vígszínházban, ahol dolgozik.

Ezt is szeretjük