Magára hagyta őket az édesanyjuk! Öt testvérét neveli egyedül a 18 éves lány
Az ÁlomÉpítők csapata ismét teljesíti a rászoruló családok álmát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A VIASAT3 ÁlomÉpítők csapata idén is folytatta küldetését. A műsorvezetők, Nagy Sanyi, Kate, a belsőépítész és Nikosz, az építészmérnök a tavalyi év sikerein felbuzdulva hatalmas lelkesedéssel látott munkához, hogy ismét valóra váltsa tíz család álmát.

Olyan közösségeket kerestek fel, melyeknek tagjai önhibájukon kívül kerültek nehéz, kilátástalan helyzetbe. A műsor legfontosabb üzenete, hogy egy kis összefogással, önzetlen segítséggel elkeseredett, reményvesztett emberek keserves életét varázsolhatjuk tündérmesévé.

A nehéz sorsú családok megváltoztatták a műsorvezetők életét

Kate, az ÁlomÉpítők belsőépítésze mindig elszomorodik, amikor egy-egy nehéz sorsú család történetét megismeri. Amikor azonban az idei évad első adásának szereplőit megismerte, nemcsak a szíve szorult össze, hanem rettenetesen felháborodott.

- Roxi még nincs 18 éves, de évek óta egyedül neveli öt testvérét. Az anyjuk köszönés nélkül lelépett, az apukájuk pedig csak tőlük nagyon messze talált munkát, így ritkán tudnak találkozni. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy anya hogy hagyhat magára hat ilyen gyönyörű, okos, értelmes gyereket.

- A forgatások során sok olyan családdal találkoztam, ahol a gyerek nagyon beteg volt, állandó felügyeletet igényelt, az édesanyja pedig küzdött érte minden erejével, minden percében. Az a nő pedig egyszerűen eldobta a gyerekeit, mint egy megunt tárgyat.

- Amikor ilyen sorsokat látok, elszégyellem magam, amiért lényegtelen dolgok miatt tudok panaszkodni. Ilyenkor alig várom, hogy hazaérjek, és magamhoz ölelhessem a gyerekeimet, és azt mondhassam: én egy szerencsés, boldog ember vagyok.

"A legjobb pillanat, amikor látjuk az örömöt az arcokon"

Az ÁlomÉpítők csapata mindig versenyt fut az idővel. Azért, hogy az átadás időben megtörténhessen, az utolsó simításoknál percről percre nő a feszültség, és mindenki kiveszi a részét a munkából.

Sanyi port töröl, Nikosz porszívózik, közben arra gondolnak: a család bármelyik pillanatban betoppanhat. De eljön a pillanat, amiért hetekig dolgoztak. A műsorvezető, Nagy Sanyi igazi macsó férfi hírében áll, pedig kevés nála érzékenyebb ember van.

- Azt a percet várom, amikor már körbevezetjük a családot az új otthonukban, és félrehúzódva szemléljük, ahogyan birtokba veszik a lakást, megcsodálnak minden apróságot, próbálják felfogni, hogy ők mostantól itt fognak élni, de még nem mernek semmihez hozzányúlni. Ez az a pillanat, ami feledteti a rengeteg idegeskedést és fáradságos munkát - mesélte.

Összetartás jóban, rosszban, szegénységben

Az ÁlomÉpítők műsorába olyan családok is bekerültek, akik összetartásukkal váltak példamutatóvá. Az utolsó részben szereplő József feleségével, hat gyermekével és a nagymamával él együtt egyetlen szobában. Nem volt ez mindig így, de egyik éjszaka leégett a házuk nagy része, illetve a műhely, melyben József fajátékok készítésével biztosította a család megélhetését. Nikosz, a belsőépítész számára szintén nagyon fontos a család, az összetartás.

- A tűz éjszakáján a falu egy emberként sietett a család megsegítésére. A gyerekek - bár már nagyok - mind a szüleikkel maradtak, egyetlen szobában. Eszükbe sem jutott, hogy elköltözzenek. Sőt, mindnyájan arra vágynak, hogy akkora házuk lehessen, melyben mindannyian együtt élhetnek majd. Az én családomra emlékeztetnek. Büszke vagyok arra, hogy mi is összetartunk, csakúgy, mint ők.
Az ÁlomÉpítők műsora csütörtökönként 22:10-től látható a VIASAT3 műsorán.

Fotók: VIASAT3.

Ezt is szeretjük