„Minden lében kanál nő, aki mindenbe beleszól”: Ábel Anita a TV2 új sorozatában izgalmas szerepet játszik
Ábel Anita izgalmasnak tartja a TV2 Hazatalálsz című sorozatában megformált karakterét.

abel-anita-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ábel Anita is szerepel a TV2 új, Hazatalálsz című napi sorozatában, ami január 23-tól minden hétköznap este jelentkezik. 

Szilviát, az igazgatóhelyettest alakítja, aki Farkasliget alpolgármesterének (Pindroch Csaba) a felesége, Virág (Törőcsik Franciska) nagyon jó barátnője. A sorozat sajtóvetítésén mesélt a Feminának szerepéről és a forgatásról. 

Ábel Anita és a Hazatalálsz

- Az általad megformált igazgatóhelyettesben mit találtál érdekesnek, hogy igent mondtál a felkérésre?

- Szerintem nagyon izgalmas karakter az enyém. Nyilván, az iskola, mint helyszín nagyon sokszor megjelenik, Virág is kötődik hozzá, de Szilvia nem csak itt bukkan fel, többet a sztoriról azonban nem mondhatok. Nagyon örültem a Csabával (Pindroch Csaba - a szerk.) közös munkának, és ami nekem nagyon tetszett, hogy Szilvia egy minden lében kanál nő, mindenről szeret tudni, mindenbe beleszól - ez a történet szempontjából is fontos lesz. Közben van egy nagyon érzékeny és szerethető oldala, ezt a kettősséget érdekes volt megmutatni. 

Ábel Anita és Pindroch Csaba a Hazatalálsz című sorozat házaspárjaként.
Ábel Anita és Pindroch Csaba a Hazatalálsz című sorozat házaspárjaként.
Fotó: TV2

- Gyerekkorodtól fiatal felnőtt korodig szerepeltél tévésorozatban. Azóta sokat változott a világ, a napi sorozatok világa is felgyorsult, de az változatlan, hogy az igazán jók a nézők mindennapjainak a részei, fix programok.   

- Azt gondolom, hogy a napi sorozatoknak, mint a Barátok köztnek vagy a Jóbarátoknak pont az a lényege, hogy a néző életének a részévé váljon, a szereplők is hozzájuk nőjenek. Remélem, hogy ezzel a sorozattal is így lesz. A TV2 képernyőjén rég szerepelt így napi sorozat. Én ezt egy nagyon jó műfajnak tartom. A Hazatalálsz képi világa egészen lenyűgöző, megállja a helyét bárhol. Nézve a sajtóvetítésen két részt, olyan volt, mint egy játékfilm. 

abel-anita
Fotó: TV2/Hazatalálsz

- Nem napi nyolc órát dolgoztatok, és ráadásul a VIASAT3 Ide Süss! című műsorának karácsonyi különkiadását is ekkor forgattad. Hogy lehetett ezt bírni? 

- A Hazatalálsszal napi 12-14 órát forgattunk, augusztusban kezdtük és novemberben fejeztük be. Rami (Lékai-Kiss Ramóna, aki szintén játszik a sorozatban - a szerk.) A Nagy Őt forgatta közben, Franciska (Törőcsik Franciska, a sorozat női főszereplője) elkezdte a Hunyadi-filmet. Mindenkinek volt más szakmai elfoglaltsága. Felkészültünk rá, hogy ez egy ilyen időszak lesz, sokat kellett logisztikázni, de sikerült.  

- Hónapokig nem hajthatja magát az ember következmények nélkül. Hogy tudsz ilyenkor feltöltődni?

- Ha tudom, hogy a következő fél év húzós lesz, nem gondolkozom ilyesmin, és nem sajnáltatom magam. Majd utána lesz egy csendesebb időszak, aztán jön megint egy pörgős fél év. Hozzászoktam, így élek már harmincvalahány éve. 

Rövid hajú sztárok hosszú frizurával

Ábel Anita 2011-ben próbálta ki először a pixie stílusú formát, és azóta is annál maradt. Így nem csoda, ha a legtöbben nehezen tudjuk felidézni, hogy festett hosszabb tincsekkel. Képes összeállításunkban olyan sztárokat mutatunk, akiknek mára rövid haja a védjegye, ám karrierjüket jó pár centivel hosszabb tincsekkel kezdték.

Cover-fotó: TV2

Ezt is szeretjük