Ábel Anita a Szomszédok idején megkapta, hogy kövér - 45 évesen dicsérik az alakját

Ábel Anita a Szomszédokkal nem csak ismertséget szerzett, bántó megjegyzések céltáblája is lett.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ábel Anitát sok kortársa irigyelte, amikor 12 évesen bekerült a ’80-as évek végének és a ’90-es éveknek az egyik leghíresebb magyar sorozatába, a Szomszédokba.

Az 1987 májusában indult és 1999. december 30-án befejezett teleregény szinte az egész országot a képernyő elé ültette, az abban szereplők országos hírnévre tettek szert. Az ismertségnek azonban nem csak előnyei voltak, a színésznő már gyereksztárként megtapasztalta az árnyoldalait is. 

Ábel Anitát a Szomszédok idején kövérnek nevezték

- Nem nagyon szoktam erről beszélni, de amikor gyerekként hirtelen nagyon ismert lettem, és nem fejlődtem topmodellé, tehát itt-ott volt husi, előfordult, hogy az utcán utánam kiabáltak, hogy milyen kövér vagyok. Kiskamasz a lányom, pontosan tudom, hogy 13-14 évesen mennyire sérülékeny az ember. Volt, hogy bele is írták a sorozatba, hogy: "Le kéne fogynod!" - mesélte a 46 éves sztár a Life TV Ébredj velünk című műsorának háziasszonyaként, amikor a testünk elfogadása volt a téma. 

abel-anita lifetv
Fotó: Life TV/Ébredj velünk

A színésznő szerint az a legszörnyűbb, hogy sokszor rokonok, családtagok, barátok csak odavetnek egy-egy megjegyzést, és nem gondolnak bele, azzal mit okoznak. Hogy mennyire fáj egy olyan ártalmatlannak tűnő mondat, hogy: "Jaj, ne egyél már annyit, mert nagy lesz a pocakod!"

- Ezeket a sebeket viszed magaddal, ez tény. Évekig volt ezzel problémám. És amikor negyvenéves lettem, azt mondtam, elég volt. Az energiát most arra fordítom, hogy önmagamat kezdjem szeretni. De nyilván egy hosszú út volt, amíg az ember elfogadja magát, és azt mondja, kezdjek már el élni, ne ez legyen a központi problémám. 

abel-anita
Fotó: TV2/Nicsak, ki vagyok?

Ábel Anita belső elhatározása a külsejére is hatással volt, látszik, hogy 45 évesen remekül érzi magát a bőrében. A Nicsak, ki vagyok? egyik csapatkapitányaként adásról adásra sok néző dicsérte, milyen remek formában van. 

Szomszédok főszereplő színésznői egykor és ma

A sorozat sikerét mi sem bizonyítja, hogy sokszor fut az ismétlése, valamint hogy a főszereplőket sokan a mai napig sorozatbeli nevükön emlegetik, illetve szólítják meg nagy szeretettel az utcán. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az évek során a Szomszédok női főszereplői.

Ezt is szeretjük