Váratlan fordulat! Keresztes Ildikót ez a magyar énekes ütötte ki
Rácz Gergő magasabb pontszámot kapott, mint Keresztes Ildikó A Dal tegnapi adásában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tegnap a köztévén kezdetét vette A Dal hétvége, ekkor bonyolították le ugyanis az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának első középdöntőjét, amelyből négyen jutottak tovább.

A feszültség egyre inkább érezhetővé vált, az ítészek is jóval szigorúbbak voltak, mint az elődöntőkben, és ez különösen a pontszámokban mutatkozott meg: a 10-es táblát egyszer sem mutatták fel.

A zsűri Rácz Gergőt választotta

Kállay-Saunders András a múlt héten betegen állt színpadra, ám ezúttal már egészségesen énekelhette el My baby című dalát. Bár az énekes így sem hozta ki magából a maximumot, a zsűri, ahogyan az elődöntőkben is, egyhangú pontozással őt juttatta tovább az első helyen.

Úgy tűnt, Keresztes Ildikónak is egyenes út vezet a döntőbe, ám az utolsó pillanatban leelőzte őt a kilencedik sorszámú versenyző, Rácz Gergő. Rúzsa Magdi az egykori V.I.P. tag produkciójával kapcsolatban még egy családi titkot is elárult a nézőknek.

- Valamelyik nap otthon egyszer csak rám szólt az uram, hogy hagyjam már abba a dúdolást, ugyanis egész nap, csak a te dalod járt a fejemben! - mondta a zsűritag.

Végül a közönség bizalmat szavazott az X-Faktor mentorának, így Keresztes Ildikó a Nem akarok többé játszani című dalával tovább küzdhet a végső győzelemért.

Péter Szabó Szilvia visszatért

A zsűritől a legkevesebb pontot begyűjtő Cserpes Laurát nagy meglepetésre a nézők az egyik legjobbnak tartották, így negyedikként ő is ott lehet majd a március 2-i döntőben. Ezt a produkciót egyébként Rúzsa Magdi az egyik legerősebbnek ítélte, bár azt hozzátette, szerinte a szőke szépség még nem áll készen a nemzetközi karrierre.

Nem sikerült a továbbjutás Gáspár Lacinak és a Plastikheadnek, akiket korábban azzal vádoltak, hogy lemásolták David Guetta When the love takes over című dalát. Búcsút mondhattunk a félig underground, félig pop stílus képviselőjének, Odettnek, a korábbi X-Faktor versenyző Gyurcsík Tibornak, Puskás Petinek és a színész-énekesnő Polyák Lillának is.

Extra produkcióként tegnap nyolc év után újra az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán lépett fel Péter Szabó Szilvia. Köztudott, hogy a NOX, amely a 12. helyet szerezte meg Kijevben, 2009-ben feloszlott, az énekesnőjük pedig külföldön kezdett új életet. 2012 végén azonban szólóban visszatért a hazai popéletbe, A Dal középdöntőjében pedig felidézte a csapat egykori hatalmas sikerét, a Forogj, világ!-ot.

Az estet tovább színesítette még a Sugarloaf együttes, akik Dér Henivel az élen a színpadra varázsolták a Baccara együttes klasszikusát, a Yes sir, I can boogie című dalt.

A Dal folytatása pedig ma este következik, a nézők este negyed kilenctől láthatják a második középdöntőt, amelyben kiderül, melyik lesz az a négy versenyző, akivel teljes lesz a döntő nyolc fős mezőnye.

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán, Gálos Mihály Samu

Ezt is szeretjük