Pierrot keményen beolvasott Dér Heninek A Dalban
Tudd meg, kik azok az énekesek vagy együttesek, akik továbbjutottak A Dal második elődöntőjéből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Dal második elődöntőjéből egyrészt előre megjósolt, nagy nevek jutottak tovább, másrészt a zsűri az eddig kevésbé ismert énekeseknek is lehetőséget adott arra, hogy a nevüket megjegyezze a közönség.

Szabó Ádám

Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogató műsorában csak kevés olyan előadóval találkozhattunk, akiknek az énekhangja és a dala is lenyűgözte a zsűrit.

Jó dal, de kevés hangi tudás

A szombat esti műsort a Chances nevű fiatal duó nyitotta The Night című dalával, amit Csiszár Jenő szerint szívesen játszanak majd a rádiók, ő viszont csalódott, mert a srácok nem megfelelő hangi tudással nem azt a produkciót nyújtották, amit a hangfelvételük alapján várt volna tőlük. 31 pontot kaptak.

Szabó Ádám, a Csillag Születik tangóharmonikása, aki az X-Faktorban a hangi tudását is bebizonyította, a Give Me Your Love című dallal Rákay Philip szeri tuti befutó, ő szívesen hallgatta a szerinte nagy ívű balladát. A zsűri nem fukarkodott a pontokkal, Szabó Ádám a nézők szavazataival együtt 46 pontot kapott.

Idén is bejutott A Dalba egy rocker banda, a Leander Rising Lőjetek fel című számukkal. Rákay Philip a produkciójuk közben inkább azt kívánta, lőjék le. A dalt remeknek találta, a szöveget viszont egyes alának. 36 ponttal közepesen jónak értékelték őket.

Ív

A fiatal énekesnő, Ív a zsűri egyik favoritja volt. Pierrot kiemelte, hogy a mai trendeknek megfelelő, mégsem tucatdal Fire című száma. Izgalmas a hangja, de tennie kellene még azért, hogy hibátlanul énekeljen. 38 pontot gyűjtött össze.

Éliás Gyula Jr., aki a Fourtissimoval lépett színpadra, pont ellenkező kritikát kapott: az ő hangi adottságait senki nem kritizálta, de a produkciója egyszínűre sikeredett. 36 pontot adtak neki.

A Pankastic! Kicsi a világ, de nagy a világ című dala nem csak a műsorvezető, Tatár Csilla lelkét simogatta meg, Rúzsa Magdi is odáig volt értük. 38 pontot kaptak. 

Dér Heni A Dal egyik legismertebb és legtapasztaltabb énekesnője, Ébresztő című daláért mégis csak 34 pontot szedett össze, Pierrot-tól pedig még egy fejmosást is kapott: szerinte ilyen hanggal egy jobb dallal kellett volna előállnia.

- Ez a dal mélyen a kvalitásaid alatt van. A hangszerelés is megúszós, a szöveg is butuska. Méltatlan hozzád - mondta.

A tavalyi év egyik nagy durranásának, a New Level Empire-nek sem termett sok babér, rosszak ugyan nem voltak, de a zsűritagok egyetértettek abban, hogy a  Homelights nem olyan jó szám, mint a tavalyi volt.

Oláh Gergő, az X-Faktor 2012-es győztesének csak dicsérni tudták a hangját, és bár Pierrot szerint a dal gyengéje, hogy az erős mondanivalót csak két-három sorban mondja el, végül mégis összesen 41 ponttal mehetett le a színpadról.

Szécsi Saci és Szécsi Böbe, a Voice felfedezettjei, akik tavaly is bekerültek A Dalba, Rákay Philip szerint jó kis számot írtak szellemes és bátor szöveggel, de az ének sovány volt. A testvérpár 34 pontot kapott.

A pontszámok alapján a második elődöntőből Szabó Ádám 46, Oláh Gergő 41, a Pankastic!, valamint Ív 38 ponttal jutottak tovább, Éliás Gyula Jr. Feat. Fourtissimo a zsűrinek köszönhetően 36 ponttal is befutó lett, míg a nézők a New Level Empire-nak szavaztak bizalmat és küldték őket tovább a középdöntőbe.

Fotó: M1/A Dal, MTVA/Penziás Nikolett

Ezt is szeretjük