Botrányosan távozott az RTL Klubtól a színésznő - A csatorna beperli szerződésszegésért
Az RTL Klub megelégelte Ubrankovics Júlia sorozatos nyilatkozatait, beperlik a színésznőt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy héttel ezelőtt robbant a hír, miszerint az RTL Klub A Tanár című népszerű sorozatában már nem Ubrankovics Júlia lesz a női főszereplő. Ezt maga a 2011 óta alapvetően Amerikában dolgozó színésznő osztotta meg a nagy nyilvánossággal, hangsúlyozva, hogy a csatornával való elválást nem érezte fairnek, például csak néhány héttel a második évad forgatásának megkezdése előtt közölték vele, szakmailag elégedettek voltak a munkájával, de már nem tartanak igényt rá az új évadban. Két nappal később kiderült, hogy valójában sem a készítők, sem a férfi főszereplő, Nagy Ervin nem volt elégedett a 34 éves Ubrankovics alakításával: a rá osztott szerepet szerintük nem játszotta jól. Emellett a szerződése egy évre szólt, a csatorna szerint több nemzetközi produkcióval a háta mögött hozzászokhatott volna, hogy nem minden esetben hosszabbítják meg.  

Ubrankovics Júlia ezt követően is azt nyilatkozta, a sorozat készítői tisztességtelenül bántak vele, és megtörték a karrierjét, valóságos háborút indítottak ellene. 

- Engem egy sorozat főszerepére kértek el, nem az első évadra, vagyis jogos volt azt gondolnom, hogy hosszú távú munka vár rám, hiszen Németországban hat évadot futott az eredeti - mondta a Bors hétfői számában. 

a-tanar-urbankovics-julia
Fotó: RTL Klub

A színésznő sorozatos nyilatkozatai után az RTL Klub vezetése is úgy érezte, meg kell szólalnia. Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a 24.hu-nak adott interjút az egyre botrányosabb ügyben. 

Kolosi szerint felesleges a színésznőnek arra hivatkoznia, hogy a sorozat német eredetijében hat évada ugyanaz a női főszereplő, mert a hazai produkciók nem szolgahűen másolják a külföldi produkciókat, ráadásul egyéves szerződést kötöttek Ubrankovics Júliával, ebből is gondolhatta, hogy fennállhat a lehetősége, azt nem hosszabbítják meg. Ez így is lett, ami nem egyedi eset, ebben nincs semmi különös. 

Azt is elárulta a lapnak, hogy azért nem közölték Ubrankoviccsal az első széria forgatása közben, hogy nem elégedettek a munkájával, mert az a forgatásra negatív hatással lett volna, ezért akkor ültek le vele beszélgetni, amikor megtalálták a második széria új női főszereplőjét. 

ubrankovics-julia
Fotó: RTL Klub

- Azért sem értem a felháborodást, mert ő elvileg ismeri a nemzetközi sorozatgyártást, és hasonló döntésre rengeteg példát lehet mondani a nemzetközi gyakorlatban, ez egyáltalán nem ritka, és nem szokatlan megoldás. Olyan is van, hogy egy színészt évad közben lecserélnek, ha annyira nem megy a közös munka, de itt nem erről volt szó:

annál azért nagyobb volt a probléma, hogy egyáltalán ne változtassunk, de azért annyira nem volt súlyos, hogy az évad közben ezért egyik epizódról a másikra változtassunk.

Kolosi azt mondta, a csatorna igyekezett elegánsan lezárni a közös munkát, de a színésznő sajtóhadjáratára muszáj volt reagálniuk, ráadásul olyan információkat is megosztott a sajtóval, amit a szerződése szerint nem tehetett volna meg, például azt, hogy a második évadban új női főszereplővel találkozhatnak a nézők. A vezérigazgató-helyettes azt is hozzátette: Ubrankovics igaztalan dolgokkal vádolta meg a produkciót, ugyanakkor bizonyos részleteket elhallgatott a nyilatkozataiban, így azt is, hogy a nekik küldött levelekben tízmillió forint kártérítést követel. 

- Én csak abból tudok kiindulni, amit leírva láttam: hogy Ubrankovics Júlia szeretne plusz tízmillió forintot keresni ebből. Bocsánat, hogy ilyen földhözragadt és anyagias vagyok, de, ha valakinek ez az első követelése, amit közben nyilvánosan nem mond el, akkor nem tudok másra gondolni.

a-tanar-trokan-nora
Fotó: RTL Klub

Az RTL Klub tegnap tudatta hivatalos közleményben, hogy július 23-án A Tanár stábja megkezdte a második évad forgatását, és a jól ismert és közkedvelt szereplőgárda új női főszereplővel bővül, akit Trokán Nóra formál meg. 

Ezt is szeretjük