"Bunda az egész" - Háborognak a Dal nézői, nem ezt az eredményt várták
Ez történt A Dal 2018-as első elődöntőjén - sokan felháborodtak a továbbjutókon.

dal-harmadik-elovalogato-2018-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy megtudjuk, 2018-ban melyik magyar előadó képviseli majd Magyarországot a 2018-as Euróvíziós Dalfesztiválon, ugyanis lezajlott a Dal című műsor első elődöntője tegnap este.

Ők jutottak a döntőbe

Ezen a héten is tartogatott izgalmakat a műsor, a három előválogató 18 továbbjutója közül összesen kilencen léptek fel az este. Az alábbi előadók bizonyíthattak a színpadon:

Dánielfy Gergely

A fiatal énekes Azt mondtad című lassú dalát a múltkor nagyon dicsérték, ez most sem volt másképp. Both Miklós a dal szövegében azt szerette, hogy szólhat egy szerelem elmúlásáról vagy egy családtag elvesztéséről is. Schell Judit csodálta Gergely koncentrációs képességét. Az énekes 47 pontot kapott az értékeléskor.

Gulyás Roland

 A H Y P N O T I Z E D című dallal az előző adásban belopta magát a közönség szívébe az ifjú tehetség, Frenreisz Károly ezt értékelte is, szerinte Gulyás Roland egy csiszolatlan gyémánt. Mező Misi úgy érezte, az énekesnek van némi megfelelési kényszere, emellett a dal szövege sem állt közel hozzá. 35 pont lett a végeredmény.

Ham ko ham

A csapat megfogadta Mező Misi múltkori tanácsát, így a Bármerre jársz című dal egy részét cigány nyelven énekelte el a frontember. Az értékelésnél Magna Cum Laude frontembere pozitívan értékelte ezt, kiemelte, hogy szerinte mindenképpen fontos, hogy a cigány nyelvet tovább örökítsék. A Ham ko ham 36 pontot szerzett.

Heincz Gábor "BIGA"

 BIGA most is vidám hangulatot csempészett a stúdióba Good Vibez című dalával. Schell Judit az értékelésnél elmondta, hogy mennyire jó kedve lesz, ha ezt a nótát hallja. Frenreisz Károly gratulált az énekesnek, mivel szerinte be tudja tölteni egyedül az egész színpadot. Az énekes végül 42 pontot kapott.

Knoll Gabi

 Az énekesnő a Nobody to die for című száma előadásakor nem egyedül volt a színpadon, ugyanis két táncos is csatlakozott hozzá. Mező Misi szerint ez nagyon jót tett Knoll Gabinak, mert szerinte a lány oldottabb volt így. Both Miklós és Schell Judit szerint sokat fejlődött az előadás minősége. Végül 37 pontot gyűjtött össze a lány.

Leander Kills

A Leander Kills kicsit változtatott A Nem szól harang című dalon, ugyanis a metálos zúzást egy lassú, hegedűjáték vezette fel. Ezt a csavart a zsűri nem értékelte pozitívan, Frenreisz Károly szerint a kevesebb néha több, ezt a véleményt Schell Judit és Mező Misi is osztotta. A banda produkcióját 41 pontra értékelték.

Maszkura és a Tücsökraj

A csapat az alternatív stílust képviseli, így a Nagybetűs szavak című dal kicsit kilóg a sorból. Frenreisz Károly az együttes énekesét, Bíró Szabolcsot dicsérte, szerinte a frontember egy igazán klassz színfoltja a csapatnak. Mező Misinek szimpatikus volt Szabolcs alázatossága. Végül 37 pontot kaptak.

Sativus

 A Sopronból érkező fiatal banda több népi hangszert vitt bele a mostani előadásába. A Lusta lány című daluk értékelésénél Schell Judit azt kifogásolta, hogy amikor a zene igazán beindulna, szétesik az egész produkció. Both Miklós viszont nagyon szimpatizált az együttessel. A Sativus 33 pontot zsebelt be.

Süle Zsolt

A Zöld a május című dal még a legelső válogatóban csendült fel, már akkor lenyűgözte a zsűrit a melankolikus dal, nos a történelem ismételte önmagát. Mező Misi szerint Süle Zsolt és csapata már most beírták magukat a magyar könnyűzene történelmébe. Összesen 45 ponttal jutalmazták a produkciót.

Végül Dánielfy Gergely, Süle Zsolt, Heincz Gábor BIGA és a Leander Kills jutottak tovább. Az is kiderült, hogy ki lett 2018-ban a Dal című műsor 30 indulója közül az év felfedezettje, ezt a címet az egyik továbbjutó, Dánielfy Gergely nyerte el. A végeredménynek azonban nem örültek sokan, elégedetlenségüknek pedig hangot is adtak a műsor hivatalos Facebook oldalán: "Tényleg döbbenet, hogy ami a közönségnek tetszik, azokat a dalokat pontozza le a zsűri...", "Ez siralmas...", "Még ilyen sótlan műsort!", "Bunda az egész...", "Roland volt a legjobb! Jól lepontozták megint direkt!" - írták a dühös kommentelők. 

A második elődöntő február 17-én lesz, akkor szintén négyen fognak továbbjutni a február 24-ei döntőbe, amelyben kiderül, ki képviseli hazánkat az Euróvíziós Dalfesztiválon. A májusban megtartott nívós eseményt Portugáliában rendezik meg.

Ezt is szeretjük