10 népszerű étel, ami vérszegénységet okoz - Sok gyerek mégis kapja
Közvetve vagy közvetlenül hozzájárulnak a vérszegénység kialakulásához.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vérszegénység kialakulásához vezethet a folsavhiány, cinkhiány, magnéziumhiány, a C-, a B6-, illetve a B12-vitamin hiánya, valamint a vashiány is - ezek mindegyike alapvetően a nem kellőképpen egészséges és változatos étrendre vezethető vissza. Akadnak azonban olyan táplálékok is, amelyek nemhogy nem biztosítják a megfelelő ásványianyag- és vitaminpótlást, de - közvetve vagy közvetlenül - még növelik is a probléma kialakulásának veszélyét. Kattintsd végig a galériát, és tudd meg, melyek ezek!

10 étel, ami felborítja a sav-bázis egyensúlyt

A kiegyensúlyozott sav-bázis háztartás legfontosabb feltétele többe k között az egészséges máj-, vese- és tüdőműködés, hiszen az anyagcsere-végtermékek ezeken a szerveken keresztül távoznak. Ennek az állapotnak a kialakulását és fenntartását nagymértékben hátráltatja a fehérje-, zsír- és szénhidrát gazdag étrend, ami nem tartalmaz kellő mennyiségű bázisos ásványi sót. Tudd meg, mely ételek tolják egy leginkább savas irányba a szervezet pH-értékét!

Ezt is szeretjük