Furcsállták, megtréfálták, gúnyolták: Vackor története másképp - A gyerek imádni fogja
Gyabronka József, Balla Eszter és Láng Annamária is szerepel a darabban.

vackor nyomában 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekek gyakran vágynak arra, hogy valami közös programot csináljanak a szüleikkel. Azonban, ha a lurkó odabattyog a szüleihez, és kéri, menjenek el valahova szórakozni, akkor sok anyuka és apuka egyből a mozit választja, hiszen az az egyik legegyszerűbb módja a kikapcsolódásnak.

Azonban van egy másik lehetőség is, méghozzá a színház. Egy jó darab pillanatok alatt egy másik univerzumba varázsolja a nézőt. Sőt, az ember egy levegőt szív a színészekkel, szó szerint minden az orra előtt történik. Emiatt meglehetősen intenzív élményt nyújthat egy darab. A gyerkőcök pedig általában ezt kifejezetten élvezik, sőt, akár évek után is megmaradhat bennük az élmény.

Ismerd meg Vackor igaz történetét!

Kormos István költő és író alkotta meg Vackor, a kis pisze kölyökmackó karakterét még az '50-es években. Így talán alig akad olyan felnőtt, akinek gyerekkorában ne lett volna legalább egy Vackorról szóló verseskönyve otthon. Nos, most a kedves medvebocs igaz történetével ismerkedhetnek meg a színház rajongói, hiszen erről a tündéri karakterről tudni kell, hogy nem mindig csak kedves emberekkel találkozott.

vackor nyomában 1

Furcsállták, megtréfálták, gúnyolták. Felnőttkorára már-már el is feledték. A darab a Vackor nyomában névre hallgat, melyet december 16-án mutattak be a Madách Színházban. A 90 perces családi musical a  Proton Színház előadása. A rendező Szemenyei János, aki színházi karrierje során szerepelt Bornemissza Gergelyként az Egri csillagokban, emellett ő volt Alfred a Vámpírok báljában.

Az egyik szerepet Gyabronka József, Jászai Mari-díjas színművész alakítja. Sokak számára a Zsebtévéből lehet ismerős, ugyanis ő volt Móka Miki. A Zsebtévé a gyerekeket célozta meg, 1965 és 1979 között futott a tévéképernyőn. Eleinte Móka Miki karakterét Levente Péter alakította, csak később vette át a szerepet Gyabronka József. A színművész számos komoly darabban játszott, de kellemes hangja miatt számtalan alkalommal szinkronizált is: ő kölcsönözte a hangját Michael Keatonnek a Batmanben.

A cikk az ajánló után folytatódik

A történet másik szereplője Láng Annamária, aki szintén elnyerte a Jászai Mari-díjat. Számos darabban szerepelt már, több nagy társulat tagja volt, de jelenleg szabadúszó. Balla Eszter is feltűnik a darabban - ő volt az a színésznő, aki a Kontroll című filmben egy mackójelmezben parádézott.

vackor nyomában 3

A gyerekeknek szóló musicalből természetesen a legifjabb tehetségek sem hiányozhatnak. A történetben szereplő gyermekek a Madách Táncművészeti Iskola növendékei. Ezek a fiatalok az élő példák arra, hogy mennyi tűz, tehetség és energia lakozik a gyerekekben.

Egy kollégánk már látta csemetéjével a darabot. Véleménye szerint nagyon jó és pörgős volt az előadás, elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánlja. Említette, hogy a gyerekeket az előadásban játszó gyerekszínészek vezették be a nézőtérre különböző akadályokon és egy labirintuson keresztül, a kislányának pedig ez az interaktív rész tetszett a legjobban.

Végig lekötötte az előadás is a kicsit. Jók voltak a dalbetétek, melyek sűrűn követték egymást, és ügyesek voltak a gyerekszínészek. A felnőtt színészeknek kevesebb szerep jutott, inkább csak asszisztáltak a gyerekek produkciójához, segítették őket, ami szintén nagyon szimpatikus volt számára.

A darabot a Madách Színházban játsszák.

A jegy ára 2 800 forint.

Ezt is szeretjük