Gyermeked helyes szájápolási szokásait te tudod életre szólóan megalapozni (x)
A Signal 10 000 diák fogápolását támogatja a Mosolygó fogacskák pályázattal, amelynek fődíjasai osztályterem-felújítást kapnak ajándékba.

Unilever-Signal-Kids-Mosolygo fogacskak-PR-cikk Femina 2100x1400
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos Magyarország a szájhigiénia terén még mindig az európai középmezőny alsó felében található a statisztikák szerint. Fogkrémet a lakosság 78%-a használ, ez átlagosnak mondható, viszont a napi kétszeri fogmosás gyakran elmarad.

Rosszabb a helyzet a fogkefecserék gyakoriságában, a teljes lakosságra vetített átlag csak 2,4 db fogkefe évente, vagyis sokan használnak rossz állapotú fogkefét, illetve hagynak ki fogmosásokat. Ráadásul a szülők – és a közvélekedés – még mindig nem tulajdonít kellő jelentőséget a kiskori fogápolásának, sokszor maguk sem igazán mutatnak jó példát a kicsiknek, pedig ez lenne a leghatásosabb módszer, amellyel megkímélhetnék gyermekeiket a későbbi fogproblémák, szájbetegségek egész sorától.

Azonban hazánkban sok családban elhanyagolják a szájápolást, a gyerekek normálisnak gondolják, hogy rosszak a fogaik, és ez nem egy esetben a maradó fogakat tekintve is így marad. Nem meglepő, hogy csak a felnőtt korú lakosság 5 százaléka mondhatja el magáról, hogy teljesen egészséges és ép a fogsora és a fogínye – kevés az igazán ragyogó mosoly.

A Signal és a dm edukációs jellegű "Mosolygó fogacskák" pályázatának célja, hogy játékos módon hívja fel a gyermekek és a szülők figyelmét a helyes fog- és szájápolás, illetve a rendszeres fogkefecsere fontosságára. A pályázat témája a fogkefék titkos élete, a feladat az iskolák és az alsó tagozatos diákok számára ötletes fotókon keresztül bemutatni, hogy mit csinálnak a fogkefék, amikor felkelnek, dolgoznak, pihennek vagy éppen játszanak.

A pályázaton Signal szájápolási csomagot kap az első 10 ezer pályázó diák. A zsűri által kiválasztott, legkreatívabb csapat 1 milló forint értékű osztályterem-felújítással gazdagodik, a közönségdíjas osztály pedig egynapos kirándulást nyer a MiniPoliszba.

A 2019. február 11. és 2019. március 10. között beérkezett pályázatok közül zsűri választja ki a fődíjast.

A pályázat részletei a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon érhetők el. A gyermek fogápolás ügyét felkaroló Signal termékei, köztük a kimondottan kicsiknek szóló, fogmosást megkedveltető fogkrémek és fogkefék a dm webshopjában is megtalálhatók: Signal termékek.

A cikkben szereplő statisztikai adatok a GfK 2017-es kutatásából származnak.

Ezt is szeretjük