Tüneményes ünneplőruhácskák apró gyerekeknek
Csemetédnek az ünnepeken is ott a helye. Ne hagyd, hogy egy rossz ruha kedvét szegje.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt már zsenge gyerekkorában megtanulja valaki, hogy a szép ünneplőruhát nem elég csupán felvenni, hanem viselni is tudni kell, hogy igazán mutasson. Ám a kicsik esetében kicsit elnézőbbek az illemszabályok, hiszen elsősorban azt tartja szem előtt a divat, hogy az alkalmi darabok is kényelmesek legyenek a lurkók számára, és rugalmasan igazodni tudjanak az igényeikhez.

Ennek ellenére sokan a legnehezebb szülői feladatok közé sorolják, amikor porontyukra rá kell imádkozniuk az elegáns öltözéket. A kislányokat ugyan könnyű meggyőzni egy habos-babos ruhácskával, de lelkesedésük egy szempillantás alatt elillan, ha a meseszép fodros csoda úgymond kényszerzubbonnyá válik, vagyis túl nehézkes, esetleg korlátozza őket a szabad mozgásban.

Hogy meghozd csemetéd kedvét a kiöltözés hagyományának ápolásához, először is azt vedd figyelembe, hogy ő még kicsi a feszengős uniformisokhoz. Ezért semmiképp se akard aprócska öltönybe erőltetni a fiadat, illetve több rétegből álló habcsóknak öltöztetni a lányodat, amitől moccanni sem tud.

Az efféle túlzások teljesen feleslegesek, hiszen az illem szerint bőven elég, ha egy egyszerű, világos szerelést adsz a csemetédre, mely kislányok esetében lehet ruhácska vagy szoknya egy szép felsővel, kisfiúknál pedig világos galléros póló vagy ing, nadrággal kombinálva. A totyogók számára ez utóbbinál megengedett a kantáros változat is, illetve a rövidnadrág, ha nagyon meleg van odakint.

Tündéri ünneplő ruhadarabok kishölgyeknek

A tavaszi-nyári szezonban sokkal egyszerűbb a dolgotok, hiszen számtalan lehetőség közül válogathattok, melyben a csöppségek jól érezhetik magukat, ám emellett elegánsak lehetnek. Ilyenkor az sem elhanyagolandó szempont, hogy miből készült a ruha, hiszen a felnőttek által kedvelt alkalmi anyagok többsége irritáló lehet a porontyoknak.

Családi összejövetelekhez és ünnepségekhez tökéletesen megfelel egy üde, pasztelles ruhácska, pamutvászon vagy vászon anyagból. Ezeket még bájosabbá teheted a ruha színeihez passzoló kiegészítőkkel, masnis hajpánttal, virágos csattal, egy aranyos kistáskával és egy különleges balerinacipellővel. Hűvösebb időben boleróval, horgolt poncsóval, esetleg egy szép, hímzett kardigánnal varázsolhatod romantikusabbá kislányod ünnepi megjelenését.

Ha az óvoda előírja az egységes ünneplőruhát - mely általában fehér blúzocskából és sötét kisszoknyából áll -, természetesen illik megfelelni az elvárásoknak, ám az uniformist divatos fazonokkal is izgalmasabbá teheted. Vásároljatok olyan darabokat, melyeket az óvodán kívül is fel tud venni csemetéd.

A Bon Prix webáruház rózsaszín kötényruhájában igazi kis tünemény lehet a kislányod, miközben korának megfelelően játékos maradhat. Az ára 1699 forint. Szintén a Bon Prix kollekciójában akadhatsz rá a klasszikus virágos kisruhára 2699 forintért, mely felül gumírozott, alul csipkeszegélyes.

A Brendon internetes kínálatában az egészen pici hölgyekre is találhatsz kényelmes, bababarát ünneplő ruhácskákat, mint amilyen a kétrészes, pamutvászon drapp összeállításuk, 6490 forintért. Ezt a darabot 56-os méretben tudod megvásárolni.

A Fischer Fashion webáruház masnis hajpánttal és fodros bugyikával együtt kapható hímzett babaruhája 2890 forintba kerül. A Kid-Max választékából két jól kihasználható darabbal lepheted meg gyermekedet: a fekete plüss boleróra 1490 forintért tehettek szert, a díszes pasztellkék ruha ára pedig 3990 forint. Az Otto internetes katalógusa is bővelkedik gyerekekre szabott eleganciában: a hófehér, drapp mintás pörgős szoknya, valamint az azsúrhímzéssel dekorált, rózsaszín tunikaruha is 5555 forintért landolhat virtuális kosaradban.

Koszorúslányruhák esküvőre

Minden kislány életében eljön az a pillanat, amikor arról álmodozik, hogy meseszép ruhakölteményben foghassa a menyasszony fátylát egy esküvőn. Ilyenkor az eseménynek megfelelően fennköltebb lehet az öltözékük, de természetesen a saját életkorukhoz igazodva.

A Brendon internetes áruháza a legkisebb koszorúslányokra is gondolt púderes rózsaszín, szaténszegélyes, hímzett ruhácskájával, mely 7490 forintért kapható. A Kid-Max csillogó alkalmi darabját 3990 forintért vásárolhatod meg csemetédnek. Az Otto szaténszalagos, fényes tüllruhájában minden kislány mesebeli királykisasszonynak érezheti magát. Az ára 5555 forint.

Elegáns ruhadarabok kisfiúknak, vagány stílusban

Egy belevaló kissrácot nehéz jókisfiús öltözékbe erőszakolni, de, ha figyelembe veszed az egyéniségét és az elevenségét, olyan cuccokra akadhatsz, melyekkel vagány kisfiad is könnyebben azonosulhat, az elegánsabb kivitelezés ellenére is.

Ha az inget nehezen tűri meg magán, egy világos teniszpólót is alkalmi viseletté varázsolhatsz a megfelelő nadrággal és cipővel. Így azon sem kell bosszankodnod, hogy netalán az első öt perc után összegyűri a ruháját, hiszen ezek a piké pólók általában strapabíró, rugalmas anyagból készülnek.

Ha kisfiad van, még nem kell megrögzötten ragaszkodnod a sötét szövetnadrághoz, és a feszes, élére vasalt fazon sem elvárás. Meleg időben bátran öltöztetheted világos összeállításba, drapp és bézs színekbe, világoskék vagy fehér ingecskével kombinálva.

Hűvösebb időben a miniatűr zakók helyett inkább a kardigánokat részesítsd előnyben, melyek nagyon jópofák, ha az inghez igazodva mély V-kivágással rendelkeznek. Amennyiben ragaszkodsz a felnőttes mellényhez, a szövetanyagú helyett inkább kötöttet vagy pamutot válassz, természetesen az időjárásnak megfelelően. A nyakkendővel teljesen felesleges egy kicsi gyereket korlátozni, mert csak nyűgös lesz tőle.

A Brendon apróságokra tervezett, gengsztercsíkos, kantáros gatyóját kényelmes galléros pólóval együtt rendelheted meg 56-os méretben, 5590 forintért.

Szintén a Brendon kínálatából foghatjátok ki a kétrészes ünneplő szettet, mely egy vajszínű, hosszú ujjú ingből és egy drapp vászonnadrágból áll. Az ára 9990 forint.

A Fischer Fashion kínálatában is érdemes böngészned, hiszen a tört fehér babakardigánjuk most akciósan, 1990 forintért kapható, a micimackós, végig gombos teniszpólójuk pedig 2200 forintba kerül.

A Kid-Max gyerekingjei között olcsón bukkanhatsz neves márkákra: a világoskék kockás és a hosszában csíkos Calvin Klein ing egyaránt 3390 forintért találhat gazdára.

Ezt is szeretjük