A gyermektelen nő önző? A legnagyobb tévhitek azokról, akik lemondanak az anyaságról

Tanács Eszter viselkedéselemző, meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó beszélgetett Szily Nórával a gyermektelen nőkről.

Tanács Eszter és Szily Nóra beszélgetése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

„A gyermektelen nő” - a fogalom, amely a 21. században is számos vita, véleményütközés kiváltója. Ha felmerül egy beszélgetésben a téma, sokak fejében rögtön vörös lámpaként jelennek meg a skatulyák: az a nő, aki nem vállal gyereket, önző vagy karrierista, esetleg félti a szabadságát. Sok esetben úgy születik ítélet, hogy az illető háttere, gondolkodása, párkapcsolatainak és a családjának története ismeretlen marad. Mi abban hiszünk, hogy minden nő története más, tabuk és köntörfalazás nélkül kell eloszlatni a téveszméket. Tanács Eszter viselkedéselemző, meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó és Szily Nóra beszélgetése a Femina Szókimondó című videósorozatban ehhez nyújt segítséget.

A gyermektelen nőknek leegyszerűsítve három csoportját különböztetik meg a szakértők: akik tudatosan döntenek úgy, hogy nem vállalnak gyereket, akik egészségügyi probléma, meddőség miatt nem szülhetnek, valamint azok, akik valamilyen külső hatás okán kényszerülnek bele ebbe a helyzetbe - sokan nem találják meg a megfelelő párt, és kicsúsznak az időből.

Szókimondó beszélgetés a gyermektelen nőkről

Nincs két egyforma élethelyzet, a tényezők minden esetben különböznek. Az általános reakció mégis rengetegszer ugyanaz: azok a nők, akik nem szültek, ítélkezéssel szembesülnek. 

Akadnak olyan esetek, amikor a gyermektelen nőben azt az érzést kelti a környezete, hogy selejtes. Barátságok szakadhatnak meg egy-egy ilyen szituáció miatt. Tanács Eszter és Szily Nóra beszélgetését hallgatva nem csupán szélesebb képet kaphatunk helyzetekről, azt is megismerhetjük, mennyi tényező befolyásolja egy nő döntését a gyermekvállalásról. 

Ezt is szeretjük