A gyermektelen nő önző? A legnagyobb tévhitek azokról, akik lemondanak az anyaságról

Tanács Eszter viselkedéselemző, meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó beszélgetett Szily Nórával a gyermektelen nőkről.

tanács-eszter-cove

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

„A gyermektelen nő” - a fogalom, amely a 21. században is számos vita, véleményütközés kiváltója. Ha felmerül egy beszélgetésben a téma, sokak fejében rögtön vörös lámpaként jelennek meg a skatulyák: az a nő, aki nem vállal gyereket, önző vagy karrierista, esetleg félti a szabadságát. Sok esetben úgy születik ítélet, hogy az illető háttere, gondolkodása, párkapcsolatainak és a családjának története ismeretlen marad. Mi abban hiszünk, hogy minden nő története más, tabuk és köntörfalazás nélkül kell eloszlatni a téveszméket. Tanács Eszter viselkedéselemző, meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó és Szily Nóra beszélgetése a Femina Szókimondó című videósorozatban ehhez nyújt segítséget.

A gyermektelen nőknek leegyszerűsítve három csoportját különböztetik meg a szakértők: akik tudatosan döntenek úgy, hogy nem vállalnak gyereket, akik egészségügyi probléma, meddőség miatt nem szülhetnek, valamint azok, akik valamilyen külső hatás okán kényszerülnek bele ebbe a helyzetbe - sokan nem találják meg a megfelelő párt, és kicsúsznak az időből.

Szókimondó beszélgetés a gyermektelen nőkről

Nincs két egyforma élethelyzet, a tényezők minden esetben különböznek. Az általános reakció mégis rengetegszer ugyanaz: azok a nők, akik nem szültek, ítélkezéssel szembesülnek. 

Akadnak olyan esetek, amikor a gyermektelen nőben azt az érzést kelti a környezete, hogy selejtes. Barátságok szakadhatnak meg egy-egy ilyen szituáció miatt. Tanács Eszter és Szily Nóra beszélgetését hallgatva nem csupán szélesebb képet kaphatunk helyzetekről, azt is megismerhetjük, mennyi tényező befolyásolja egy nő döntését a gyermekvállalásról. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük