Mit vigyél magaddal a kórházba?
A kórházba nemcsak szülni mész, de ez lesz a picivel töltött első napjaid helyszíne is. Tudd meg, mit vigyél magaddal!

Dia

Tejtermelést serkentő teaKülönösen az első pár napban előfordulhat, hogy nem termelődik kellő mennyiségű tejed. Ezen könnyen segíthetsz a természetes gyógynövényekből készült teakeverékkel, amelyet drogériákban és patikákban is beszerezhetsz.Kapcsolódó cikk:5+2 egyszerű tipp, ha elapadna a tejed »

Tejtermelést serkentő tea

Különösen az első pár napban előfordulhat, hogy nem termelődik kellő mennyiségű tejed. Ezen könnyen segíthetsz a természetes gyógynövényekből készült teakeverékkel, amelyet drogériákban és patikákban is beszerezhetsz.

Kapcsolódó cikk:
5+2 egyszerű tipp, ha elapadna a tejed »

Dia

Körömvirág krémHa a szülés során gátmetszésre van szükség, a vágásból később igen fájdalmas, és hosszan gyógyuló seb alakulhat ki. Kenegesd a heget körömvirág krémmel, hogy gyorsabban gyógyuljon, és enyhüljön a fájdalmas gyulladás is.Kapcsolódó érdekesség:Körömvirág pakolás »

Körömvirág krém

Ha a szülés során gátmetszésre van szükség, a vágásból később igen fájdalmas, és hosszan gyógyuló seb alakulhat ki. Kenegesd a heget körömvirág krémmel, hogy gyorsabban gyógyuljon, és enyhüljön a fájdalmas gyulladás is.

Kapcsolódó érdekesség:
Körömvirág pakolás »

Dia

IratokA várandósság utolsó napjaiban minden fontosabbnak tűnhet a hivatalos iratoknál. Azonban ne felejtsd magaddal vinni a TB kártyádat, a Személyi igazolványodat, a Házassági anyakönyvi kivonatot vagy az Apasági nyilatkozatot.

Iratok

A várandósság utolsó napjaiban minden fontosabbnak tűnhet a hivatalos iratoknál. Azonban ne felejtsd magaddal vinni a TB kártyádat, a Személyi igazolványodat, a Házassági anyakönyvi kivonatot vagy az Apasági nyilatkozatot.

Dia

FájdalomcsillapítóKórházanként változó, hogy mennyi fájdalomcsillapítót biztosítanak. A szülés után szükséged lehet gyógyszerre, mivel a méhösszehúzódások egy ideig még igen fájdalmasak.Kapcsolódó cikk:Az 5 legjobb fájdalomcsillapító »

Fájdalomcsillapító

Kórházanként változó, hogy mennyi fájdalomcsillapítót biztosítanak. A szülés után szükséged lehet gyógyszerre, mivel a méhösszehúzódások egy ideig még igen fájdalmasak.

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legjobb fájdalomcsillapító »

Dia

HálóingNéhány kórházban biztosítanak hálóinget, de kényelmesebb, ha sajátodat viszed magaddal. Megkönnyítheti a helyzeted, ha beszerzel néhány különleges, szoptatós hálóinget is.

Hálóing

Néhány kórházban biztosítanak hálóinget, de kényelmesebb, ha sajátodat viszed magaddal. Megkönnyítheti a helyzeted, ha beszerzel néhány különleges, szoptatós hálóinget is.

Dia

TisztálkodószerekNem minden kórházban biztosítják előre az alapvető tisztálkodószereket, így érdemes azokat otthonról magaddal vinned. Gondolj a picire is, és neki is vigyél babatusfürdőt, illetve finom, puha törölközőt.

Tisztálkodószerek

Nem minden kórházban biztosítják előre az alapvető tisztálkodószereket, így érdemes azokat otthonról magaddal vinned. Gondolj a picire is, és neki is vigyél babatusfürdőt, illetve finom, puha törölközőt.

Dia

Szoptatós melltartóA speciális fehérnemű nagy segítségedre lehet az etetés során, hiszen elég csak lecsatolnod az elejét, és máris a melledre veheted a picit. Hasonló kiadásban létezik már szoptatós felső és hálóing is.Kapcsolódó cikk:4 bevált ruházkodási tipp, ha babát vársz »

Szoptatós melltartó

A speciális fehérnemű nagy segítségedre lehet az etetés során, hiszen elég csak lecsatolnod az elejét, és máris a melledre veheted a picit. Hasonló kiadásban létezik már szoptatós felső és hálóing is.

Kapcsolódó cikk:
4 bevált ruházkodási tipp, ha babát vársz »

Dia

MellszívóSzoptatás után a maradék tejet le kell fejni, hogy melleid ne gyulladjanak be vagy keményedjenek meg. Bár létezik ma már elemes mellszívó is, a kézi, pumpás változat a legegyszerűbb, amit könnyen és fájdalommentesen alkalmazhatsz.

Mellszívó

Szoptatás után a maradék tejet le kell fejni, hogy melleid ne gyulladjanak be vagy keményedjenek meg. Bár létezik ma már elemes mellszívó is, a kézi, pumpás változat a legegyszerűbb, amit könnyen és fájdalommentesen alkalmazhatsz.

Dia

KamillaA szülés után gyakran előfordul székrekedés, ám a hashajtó, amit a kórházban adnak, gyakran túl erős. A kamilla tea azonban kíméletes megoldást jelenthet gondodra, de mértékkel alkalmazd, mert a babát is meghajthatja.Kapcsolódó cikk:Idegesség, székrekedés és megfázás ellen »

Kamilla

A szülés után gyakran előfordul székrekedés, ám a hashajtó, amit a kórházban adnak, gyakran túl erős. A kamilla tea azonban kíméletes megoldást jelenthet gondodra, de mértékkel alkalmazd, mert a babát is meghajthatja.

Kapcsolódó cikk:
Idegesség, székrekedés és megfázás ellen »

Dia

PelenkatáskaMielőtt bemennél a kórházba, a legfontosabb holmikat érdemes összekészítened a picinek is, hogy az első napokban megtanulhasd, hogyan kell majd gondoskodnod róla.

Pelenkatáska

Mielőtt bemennél a kórházba, a legfontosabb holmikat érdemes összekészítened a picinek is, hogy az első napokban megtanulhasd, hogyan kell majd gondoskodnod róla.

Dia

HintőporA hintőpor elengedhetetlen a köldökcsonk ápolásához. A pelenkázáshoz és a fürdetéshez hasonlóan a nővérek ezt is megmutatják majd, hogyan csináld, hogy otthon ne legyen gondod vele.

Hintőpor

A hintőpor elengedhetetlen a köldökcsonk ápolásához. A pelenkázáshoz és a fürdetéshez hasonlóan a nővérek ezt is megmutatják majd, hogyan csináld, hogy otthon ne legyen gondod vele.

Dia

BabaruhaTöbb garnitúra ruhát érdemes magaddal vinned, hiszen a szülés után már pelenkáznod is kell a picit, és olykor bizony az öltözéke is bepiszkolódik.

Babaruha

Több garnitúra ruhát érdemes magaddal vinned, hiszen a szülés után már pelenkáznod is kell a picit, és olykor bizony az öltözéke is bepiszkolódik.

Dia

BabapopsikrémA pelenka alatt befülledhet a pici bőre, ami kipirosodhat, és fájdalmas is lehet. Ezért érdemes mindig, amikor tisztába teszed, ápoló krémmel bekenni, ami megakadályozd az irritációt.Kapcsolódó érdekesség:Pelenkakiütés »

Babapopsikrém

A pelenka alatt befülledhet a pici bőre, ami kipirosodhat, és fájdalmas is lehet. Ezért érdemes mindig, amikor tisztába teszed, ápoló krémmel bekenni, ami megakadályozd az irritációt.

Kapcsolódó érdekesség:
Pelenkakiütés »

Dia

Nedves törlőkendőAmikor pelenkát cserélsz, a nedves törlőkendővel tudod a legkönnyebben és kellően alaposan megtisztítani a baba popsiját.

Nedves törlőkendő

Amikor pelenkát cserélsz, a nedves törlőkendővel tudod a legkönnyebben és kellően alaposan megtisztítani a baba popsiját.

Dia

PelenkaBár néhány kórházban biztosítanak pár pelenkát, jobb, ha alaposan felszerelkezve érkezel. Szükség lesz rá bőven, hiszen naponta legalább hatszor biztosan tisztába kell majd tenned a picit.

Pelenka

Bár néhány kórházban biztosítanak pár pelenkát, jobb, ha alaposan felszerelkezve érkezel. Szükség lesz rá bőven, hiszen naponta legalább hatszor biztosan tisztába kell majd tenned a picit.
Ezt is szeretjük
Szerző: Gémesi Melinda
Fotó: