Ezt mondta a férj a feleség szülés utáni testéről - Őszinte vallomását imádja az internet

Megható üzenet az anyáknak.

Szülés utáni test férfi szerint
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a változás természetes, a szülés utáni testével nők tömkelege elégedetlen, ezt a vívódást gyakran a férjek megjegyzései sem könnyítik meg. A közös gyermek születésébe így egy csepp keserűség is vegyül. Brett Ortler fiatal apuka példája megmutatja, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie: őszinte véleményét a Fatherly oldalán tette közzé.

- Mit mondtam a feleségemnek arról, hogyan változott meg a teste a szülés után? Abszolút semmit. Először is, a feleségem szülés utáni teste nem rólam szól. Igen, én vagyok a férje, de a legtöbb férj véleménye csak gyerekes gúnyolódásig megy el - kezdi őszinte sorait a férfi.

"Én is felelős vagyok"

Valamint kevesen hangoztatják azt a tényt, hogy a terhesség ritkán történik magától, tehát a bekövetkező változásokért én magam is felelős vagyok. Más szóval pontosan ez az, amit vállaltál. Ha azt mondod, babát szeretnél, talán elképzeled, hogy a gyermeked fogja megtenni az első lépést a Marson, felfedezi a rák ellenszerét, esetleg a Super Bowlig vezeti majd a Minnesota csapatát, de akár ezt is mondhatnád a feleségednek:

Szeretném, ha közel tíz hónapig hordanád a gyerekemet. Ha szerencsénk lesz, egy új életet hozol majd világra. Ez a folyamat drámaian hat majd rád az idegrendszered szintjén, és állandó, masszív változásokhoz vezet a gondolkodásodban, a személyiségedben, nem is szólva a tested változásairól. Emellett gyakorlatilag egy tejadagolóvá válsz majd, és eléred a nehézsúlyú bokszolók tömegét is. És ezek még nem is a terhesség legszembetűnőbb tünetei, lehet, hogy egy gátmetszést kell majd átélned.

- Két gyermekünk van, de a feleségem négyszer volt terhes. Ez 26 hónapot jelentett egészében - a számaink sajnos rosszul alakultak. Bő két év rugdalózás, émelygés és a véletlenszerű kívánságok - az ananász és a sült krumpli előételként egészen megszokott volt az utolsó terhességénél -, nem elfeledkezve a szoptatás hatásáról vagy a császármetszés hegeiről.

"Az én testem is változott"

Legyünk egyértelműek: a feleségem teste megváltozott a terhesség miatt, de akkor mi van? Változások ide vagy oda, ő ugyanaz a heves, vörös hajú nő, aki mindig volt. És az én testem is változott. Amikor megházasodtunk, 27 éves voltam. Súlyt emeltem, futottam és birkóztam. Ma csak akkor emelgetek, amikor az én eleven kislányom repülni szeretne a szobában, a legtöbbször akkor futok, ha a hároméves gyerekem úgy tesz, mintha ő lenne Hóriás a Jégvarázsból, és a legnagyobb vívódásom arról szól, hogy hány darabot vágjunk a pizzából. 

Női testek szülés után, retus nélkül: ugye, hogy gyönyörűek?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Visszataszító dolog egy anya szülés utáni testét bírálni, hiszen önző és rövidlátó hozzáállás. Én nem tudok semmit a gátmetszésről, a terhességi csíkokról vagy a munkahelyi diszkriminációról, pedig ezek azok a jutalmak, amikben egy újdonsült anyukának része lehet.

Gondolj csak erre: ha például egy sikeres sportoló hónapokra lebetegszik, majd egy hasi műtétet végeznek el rajta, garantáltan te sem gúnyolnád ki, nem tennél rá megjegyzéseket, inkább örülnél annak, hogy túlélte. Ha minden jól megy, az egyetlen különbség az előbbi forgatókönyv és a szülés között annyi, hogy a te párod nem csupán túlélte, de csodálatos módon egy embernek is életet adott.

És nem egy akármilyen embernek - a gyermekednek. Ez a gyermek a családod része. Szeretem a feleségem szülés utáni testét, mert ha ránézek, a családomat látom, és a családom ad értelmet az életemnek nap mint nap. És azért, mert mindazok után, amin keresztülment, ő még mindig itt alszik mellettem.

Ezt is szeretjük