Miért néznek csúnyán 2017-ben a nyilvánosan szoptatóra? Így hívta fel a figyelmet a kérdésre a fotós
A művészi esszésorozat a természetességet és a szépséget sugározza.

szoptatás 1-c
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1992 óta minden év augusztus elseje a Szoptatás Világnapja, a hónap első hete pedig a Szoptatás Világhete. Ez alkalomból egy gyönyörű, és igen fontos célzatú fotósorozatot szeretnénk bemutatni.

A fotósorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a problémára, hogy a nyilvánosan történő szoptatás sajnos még mindig heves vitákat vált ki, illetve emlékeztessen arra, hogy a szoptatás természetes, szép és nem egyáltalán takargatnivaló dolog.

Mint annyi országban, itthon is gyakorta néznek ferde szemmel arra a kismamára, aki mondjuk egy étteremben vagy parkban szoptatna. A szoptatás, egy éhes baba megetetése érthetetlen, hogyan lehet sokak szemében négy fal és zárt ajtók közé való dolog, ha minden tele van női keblekkel, a magazinok, a reklámok a filmek. Mintha sokan elfeledkeznének arról, hogy a cici alapvetően arra való, hogy a babát ételhez juttassa. 

Fotók a jó ügyért

Ivette Ivens chicagói fotóművész nem tabukat szeretett volna döntögetni, hanem a berögzült konzervatív hozzáállásnak tart ellen gyönyörű fotóesszéjével. A 27 éves művész egyébként két gyermek anyja, és nagyobb fiát annak hároméves koráig szoptatta.

Fotók: ivetteivens.com

Ezt is szeretjük