Sziget Fesztiválköztársaság – Jobb, mint otthon
Idén már a kisgyermekes családok fogadására is felkészült kemping várja a fesztiválozni vágyó szülőket. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Sziget idén húsz éves és az elmúlt időben felnőtt és családot alapított egy nemzedék, mely korábban lelkes látogatója volt a fesztiválnak. Az idén kikiáltott Fesztiválköztársaság javarészt rájuk is gondolt, amikor létrehozta a fesztivál területén a családi kempinget, mely szolgáltatások sorával áll az érdeklődők rendelkezésére. A családok részére - mintegy 50-60 család fogadására felkészült - elkülönített kempingben napi 24 órában, több nyelven beszélő animátorok állnak szolgálatba és várják a gyerekeket, míg a szülőknek koncertekre támad kedve. A 10 év alatti csemetéket játszóház várja és lesz szundi motel, ahol délutáni és esti pihenésre vonulhatnak vissza a legkisebbek.

A kempingben lesz pelenkázó és etető is, ahol nyugodtabb körülmények között lehet szoptatni, illetve lehetőség van a bébi ételek melegítésére. Természetesen a területhez tartoznak – folyamatosan takarított - tusolók és wc-k is.

Kényelmes, családbarát fesztiválozás

Új szolgáltatás idén az a Sziget Home a fesztiválköztársaság lakónegyede, ahol akár faházakat vagy lakókocsikat bérelhetnek az emigránsok. A Hello Wood designerei által tervezett faházak egyenként 4 személy számára nyújtanak szálláslehetőséget, míg a lakókocsikban 3-3 ember elszállásolása lehetséges.

A Szigeten természetesen működik a már korábban is nagyon népszerű Karaván Kemping, ahol a lakókocsival érkezők vásárolhatnak maguknak helyet.

És továbbra is van VIP kemping, egy őrzött terület, ahol egy helyen található csomag-, és értékmegőrző, WIFI, büfé, fedett társalgó, mindez állandó őrzéssel, takarítással és információval. A VIP Kemping a Szigeten lévő strand-medence szomszédságában épül fel, tehát az itt kempingezők strandolással, vagy akár medenceparti koktélozással is elüthetik az időt. A medencét csak a VIP Kemping lakói használhatják.

A szervezők gondoltak a mozgásukban korlátozott fesztivál-látogatók igényeire is, ezért az Ability Park, azaz a fogyatékos emberek élethelyzeteit szórakoztató és játékos formában bemutató interaktív élménypark. közelében felállítanak akadálymentes Ability kempinget is, speciális zuhanyzókkal és wc-kel.

Love Your Tent Sátorgyűjtő Pontok

A Love Your Tent-kampány az Egyesült Királyságból indult, ahol egy-egy fesztivál után több tonnányi sátrat és szemetet szedtek össze a szervezők. 2013-ra a sátrak gyűjtése és újrahasznosításának szándéka nemzetközi kezdeményezéssé nőtte ki magát, amelyhez a környezettudatos és szemléletformáló ötletek mellé szívesen álló Sziget is csatlakozott.

- Ha fontos számodra a környezet, ha tudni szeretnéd, mi történik a használt sátrakkal, akkor csatlakozz a Love Your Tent kampányhoz azzal, hogy a fesztivál végén bontsd le a sátradat és vidd haza, fesztiválozz, kirándulj vele újra vagy add le a kijelölt sátorgyűjtő pontokon és mi megtaláljuk a módját az újrahasznosításának. Love Your Tent! – áll a Sziget szervezőinek felhívásában.

A szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban a sziget.hu oldalon lehet bővebb információkat szerezni.
(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2481878&banner=2467960&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük