7 különösen hatékony népi gyógymód a székrekedés ellen
Ha gyermekednek székrekedése van, ezek az ételek segíthetnek, hogy jobban legyen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A székrekedés bárkit érinthet, de az ember akkor aggódik emiatt a legjobban, ha a gyermekének van ilyen problémája.

Okozója lehet a kevés testmozgás, a belek lassú mozgása, a túl sok finomított és kevés rostot tartalmazó étel fogyasztása, de lehet betegséggel járó járulékos probléma is. Semmiképp nem szabad elhanyagolni, ugyanis a hosszan tartó vagy rendszeresen előforduló székrekedés nemcsak a közérzetre van negatív hatással, de bélgyulladást - divertikulitiszt - is okozhat.

Ha a gyerkőcnek ilyen gondja van, nem szükséges azonnal gyógyszerek után nyúlni. Vannak ugyanis olyan népi gyógymódok, amelyek évtizedes tapasztalatok alapján generációról generációra öröklődtek, és segíthetnek a normál bélműködés helyreállításában. Abban az esetben, ha a székrekedést rövid időn belül nem szünteti meg semmilyen házi gyógymód, vidd orvoshoz a csemetédet!

Babák esetében segíthet a has gyengéd, körkörös simogatása, illetve a lábak guggoló helyzetbe való óvatos felhajlítása kétszer-háromszor. Nagyobb gyerkőcöknél a testmozgás segítheti elő a bélműködés helyreállását.

Ételekkel is próbálkozhatsz, ha a kicsinek ilyen gondja van. Egyes ételek jó székletlazítók, és serkentik a bélműködést. Nézegesd meg az alábbi képeket, amelyeken ilyen jótékony ételek vannak, és csemetéd életkorát szem előtt tartva alkalmazd őket, ha székrekedése van.

14 szuper étel vérszegénység ellen

A vérszegénység sok gyerkőcöt érintő probléma. Szülőként egészséges táplálással tehetsz az ellen, hogy a gyerek vérszegény legyen, illetve segítheted a vérszegénység elmúlását, ha már kialakult. Nézd meg, mely ételek segíthetnek, és már holnaptól iktasd be őket csemetéd étrendjébe!

Ezt is szeretjük