Gyönyörűen sminkel, de akkor is csak 6 éves: normális, hogy a szülők ezt engedik?

Bella-Rose videói igen népszerűek a YouTube-on.

sminkelo-hateves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki ne emlékezne arra, mikor először csente el egy pillanatra az anyukája piros rúzsát a fiókból, vagy, amikor először próbálta kisminkelni magát tizenévesen? A hatéves Bella-Rose életében mindez másként alakult: csak hatéves, és már népszerű sminkvideókat készít saját YouTube-csatornájára.

Annak idején a smink a felnőtt nők sajátja volt, esetleg a nagylánykorba lépő majdnem felnőtteké. Ma már egyre korábban sminkelnek a lányok, ami részint az internetről feléjük áradó divatos sminkek Insta-fotóinak és a YouTube-on ezrével fellelhető sminkvideóknak is betudható. A kis Bella-Rose-t közvetlen közeléből érte a hatás, ugyanis egy online igen népszerű, rendszeresen posztoló sminkmester, Emily Govan - 22 - kis barátja, barátnőjének húga.

sminkelo-gyerek

Emily kiskorától tudta, imád sminkelni, és ezzel szeretne foglalkozni felnőttként is, így aztán semmi rendelleneset nem lát abban, ha egy hatéves sminkeli magát. Bella-Rose egy videóját alább megmutatjuk.

A kislány tehetsége vitathatatlan, hiszen gyönyörűen sminkel. Igaz, le is sminkeli magáról a gyermeki bájt, és a videó végére kis felnőttként köszön el a nézőitől. Bárhogyan is nézzük, van ebben valami természetellenes, hiszen csodás smink ide vagy oda, a kislány még csak hatéves. Furcsák ezek a felnőttes gesztusok, furcsa az erős smink.

Nem lesz ebből baj?

Felmerül a kérdés, a gyerek szülei részéről nem felelőtlen döntés-e, hogy kislányukat hagyják ilyen módon szerepelni, illetve egyáltalán, kvázi vakolatot készíteni sminkszerekből érzékeny bőrére. 

Hogyan hathat személyiségfejlődésére, hogy hatévesen ennyien nézik? Nem érheti káros hatásként fiatal bőrét a sok húzás-nyúzás, kenegetés és lemosás? Mi lesz, ha tizenévesen változni kezd, esetleg pattanásos lesz a bőre? Hogyan fogja tudni elviselni, ha kiderül, a most még adott gyermeki bája múlandó? Illetve ne feledjük annak a veszélyét se, hogy az interneten számos rossz szándékú embernek is ki van téve a kislány, az esetleges negatív kommentelőktől a pedofil szemlélődőkig. Vajon számoltak a szülők ezekkel a veszélyekkel?

A cikk az ajánló után folytatódik

Csak remélhetjük, hogy a kis Bella-Rose-nak nem származik majd kára ebből a korán jött népszerűségből, és egészséges lelkű kislányból egészséges lelkű felnőtté cseperedhet. Mivel csak hatéves, az sem kizárt, hogy hamarosan megunja, és egészen más, kevésbé veszélyes hobbiban leli majd örömét.

Ezt is szeretjük