Az anyaság nem csak rózsaszín buborék: ilyen az élet egy babával valójában - A pszichiáter megható rajzai
Rita Navarro találó és szívhez szóló rajzai.

rita-navarro-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Anyának lenni egy csodálatos testi-lelki utazás: soha korábban nem tapasztalt energiákat és érzelmeket mozgósít az emberben. Ám más dolog ezt tudni, és egészen más átérezni.

Rita Navarro portugál pszichiáter, perinatális tanácsadó és illusztrátor mind szakmájából, mind gyermekeinek köszönhetően jól tudja ezt.

Rita Navarro: ilyen az élet egy babával

A szülést követő hónapok - olykor évek - kialvatlanságát, fejfájását, striáit áthatja a melegség, a szeretet és az a különleges, hintőporillatú hangulat, melyet csak egy csecsemő mellett tapasztalhat meg az ember. Rita Navarro érzékletes rajzaival mutatja be az életnek ezt a szakaszát, nem csoda, hogy már csaknem 49 ezer követője van az Instagramon.

A gyermekágy boldog, ám legalább annyira kimerítő időszakát igen érzékletesen mutatja be Rita Navarro alábbi rajza.

A szoptatás nem mindig magától értetődő dolog. Sikerességéhez elengedhetetlenül fontos az anya és a család környezetének támogatása.

A szülést követő hónapokban az „én” - egy időre - erőteljesen háttérbe szorul, a pluszkilók és striák kevésbé zavaróak, mivel tükörbe nézni sincs igazán idő. 

Az emberi érintés majdnem olyan fontos az élethez, mint az oxigén. Ahhoz, hogy az állandóan ölbe vágyó babák érintésigénye kielégülhessen, a hordozókendők nagyban hozzájárulnak.

A csecsemőgondozás és a háztartási munkák szimultán végzése olykor új szoptatási pozíciók felfedezéséhez vezet.

Terhesen szoptatni, netán tandemszoptatni olyasmi, amit legtöbben a gyermek nélküli életükben el sem tudtak képzelni.

És amikor megérkezik a testvér, az egyik oldalon kezdődik elölről az egész. A másik oldalon viszont nehezítésnek ott van már egy totyogós, vagy éppen óvodás gyerek.

A gyerekek érkezését megelőzően nehéz elképzelni, hogy egy nap majd az lesz a leghőbb vágyad, hogy egy csésze kávét nyugodtan megihass.

Ezt is szeretjük