Újabb bizonyíték a reinkarnációra
Amikor a kisgyerek felidézi előző életét
Hiszel a lélekvándorlásban? Íme, néhány elgondolkodtató beszámoló.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Időről időre szárnyra kelnek olyan hírek, melyek szerint egy-egy kisgyerek furcsa történeteket mesél. Van, aki azt gondolja, mindezt csak kitalálják az élénk fantáziával megáldott apróságok, míg van, aki komolyabban veszi az efféle beszámolókat, és előző életbeli emlékekre gyanakszik.

De vajon mi a bizonyíték arra, hogy ezek az elsősorban Ázsiából, Dél-Amerikából származó csemeték tényleg múltbeli inkarnációjukat idézik fel? Ian Stevenson professzor ennek próbált utánajárni a hatvanas években elkezdett kutatásaiban. 

Stevenson tudományos igénnyel állt küldetéséhez, hogy bizonyítsa az előző életek létezését, és több ezer olyan családot interjúvolt meg, ahol a gyerekekről azt gondolták, előző életbeli emlékekről számoltak be. Az interjúk egyik dokumentuma a Twenty Cases Suggestive of Reincarnation - Húsz, reinkarnációt sugalló eset című, 1974-ben megjelent könyv.

Imad Elawar

Stevenson egyik leghíresebb interjúalanya a libanoni, Imad Elawar nevű kisfiú volt. Családja elmondása szerint a gyermek, amint megtanult beszélni, gyakran emlegetett egy ismeretlen női nevet. Mivel a szülők kíváncsiak voltak, mi kerekedik ki a történetből, kérdéseket tettek fel neki, melyekből egy egész, összefüggő narratíva bontakozott ki.

A kisfiú egy 15 évvel azelőtt meghalt férfi életét idézte fel, akit Ibrahim Buhanzinak hívtak, a gyakran említett nő pedig az ő szerelme volt. A család végül felkereste a leírt férfi életének helyszínét, ahol a gyermek által elmondottakból több részlet is valóságosnak bizonyult.

A bejrúti fiú

Egy másik esetben egy bejrúti fiú azt állította, hogy ő valójában egy 25 éves mérnök, aki autóbalesetet szenvedett. A fiú nemcsak a baleset helyszínét írta le részletesen, de azt is elmesélte, hogy hívták az autó sofőrjét, valamint a mérnök családtagjairól is beszélt. Ebben az esetben is megtalálták az események valóságalapját. A szálak egy nem sokkal azelőtt meghalt férfihoz vezettek, aki valóban mérnök volt.

Indigógyerekek

Az utóbbi időben elterjedt az indigógyermek, kristálygyermek elnevezés. Vajon a gyermekek bizonyos generációi valóban másfajta tudatossággal rendelkeznek?

Pete története

Meg Blackburn Rosey A ma gyermekei című könyvében számol be egy Pete nevű kisfiú esetéről. Egy nap Pete azzal állt apja elé, hogy kínai nyelvleckéket kell vennie. Azt mondta, már tud kínaiul, csak segítségre van szüksége, hogy emlékezzen rá. Elmesélte szüleinek, hogy gyermekcsászár volt Kínában, ők pedig utánanéztek a történelmi munkákban, és elbeszélése részletei alapján igazolni tudták csemetéjük állításait. Emellett, ahogy elkezdte nyelvóráit, Pete szinte azonnal folyékonyan beszélt kínaiul.

Alec és a perui forradalom

Pete barátja, Alec, úgy tűnt, szintén különleges képességekkel rendelkező gyermek. Egy nap, amikor meglátogatta Pete-et és szüleit, azt mesélte, annak idején Pete-tel Peruban éltek. Alec elárulta akkori nevüket, és arról beszélt, hogyan bujkáltak egy szállodai szobában. Amikor megpróbáltak elszökni, egy csapat fegyveres rontott rájuk, és mindkettejüket agyonlőtték. Alec története elég részletes volt ahhoz, hogy édesanyja később utánanézzen, és igazolja az elmondottak hitelességét. Kiderült, hogy abban az időben, amelyről Alec beszélt, politikai lázongások zajlottak Peruban. Nem lehet könnyű elképzelni egy szülőnek, hogy gyermeke már több izgalmas életet leélt, mielőtt hozzá került.

Manapság sok spirituális tan úgy tartja, az utóbbi időben születő gyermekek fontos céllal érkeztek a Földre, és bárkinek nyíltan beszélnek erről, aki hajlandó meghallgatni őket.

Szeretnék visszahozni az emberiségnek a feltétel nélküli szeretetet, illetve elősegíteni a világbéke megvalósulását azáltal, hogy az emberiség kollektív tudatában felelevenítik az egység tudását. Nem kizárt, hogy a gyermekek időtlen idők bölcsességének tudatos emlékeit hordozzák, melyeket minden gond nélkül átadnak nekünk. Nem árt, ha nyitva hagyjuk annak lehetőségét, hogy a gyermekek olykor többet tudnak nálunk.

Cikkünk megírásában Meg Blackburn Rosey A ma gyermekei című könyve segített.

A spirituális szemléletű szerző életszerű javaslatokat ad arra vonatkozóan, hogyan segíthetjük és támogathatjuk a ma gyermekeit életük bármely területén. Mindenkinek érdemes elolvasnia, aki gyerekekkel foglalkozik, vagy maga is szülő. Ha pedig megtudod, mivel nyújthatod a legnagyobb segítséget az új gyermekeknek, az elválaszthatatlanul együtt jár azzal, hogy te magad is felébredsz utazásodon.

Kiadja az Édesvíz Kiadó.
Ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »
Ezt is szeretjük