Mesevilággá változik Budapest: ide menjetek el az adventi hétvégén
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

anyuka gyerekek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hamarosan a harmadik gyertyát is meggyújthatjuk az adventi koszorún, ám még a karácsonyvárásnál is nagyszerűbb, hogy a főváros már jóval az ünnepek előtt mesevilággá változik, és kitárja kapuit kicsik és nagyok előtt. 

Ezen a hétvégén Karácsonyi Kolibri Matinéval, Rajzolj nekem! programmal, Mese Habbal családi délelőttel, Kicsi Mimi karácsonya könyvbemutatóval és Zajszimfonikusok-koncerttel várnak benneteket.

Karácsonyi Kolibri Matiné

Budapest, Katona József Színház - december 15., 11.00 - 13.00

Ez a délelőtt igazán különleges lesz: egy megismételhetetlen felolvasószínházzal mutatkozik be A Grincs, aki megpróbálja ellopni a karácsonyt, megtudhatod, milyen egy igazi bátorságinduló, amitől garantáltan elmúlik a félelem, hallgass meg elképesztő világ körüli kalandokat, és ismerd meg a világ valóban legrosszabb gyerekeit. Lehet, hogy te is köztük vagy? Találkozz a szerzőkkel, és dedikáltasd a legfrissebb könyveket: ott lesz Al Ghaoui Hesna és Fa Nándor. Ráadásul izgalmas kézműves foglalkozással is várnak, melyen egyszerűen elkészíthető meglepetéseket alkothatsz a közeledő ünnepekre.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Rajzolj nekem! 2018

Budapest, Bartók Pagony - december 16., 10.00 - 17.00

Kérj egyedi illusztrációt kedvenc illusztrátoraidtól karácsonyra, és segíts a rászoruló könyvtáraknak! December 16-án vasárnap 10-13 óráig Baranyai - b - András, Bernát Barbara, Dániel András, Gévai Csilla, 14-17 óra között pedig Dániel András, Horváth Ildikó, Mayer Tamás és Paulovkin Boglárka illusztrátorok várnak minden érdeklődőt a Bartók Pagony könyvesboltban a Gellért térnél, hogy akkor és ott megrajzolják neked, amire mindig is vágytál.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mese Habbal - családbarát szombat délelőttök a Jurányiban - Téli mesék

Budapest, Jurányi Inkubátorház - december 16., 10.00 - 13.00

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, mely egy egész délelőttöt átölelő kikapcsolódást nyújt a családoknak. Ismét a vidéki bábszínházak és a Szamárfül projekt egy-egy előadása várja a családokat. A meseelőadást színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz: zenés babajátszószoba a Mocorgóval, kézműves foglalkozás az Aztapasztával, a kávézóban pedig családbarát menü.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kicsi Mimi karácsonya - könyvbemutató

Budapest, Örkény István Könyvesbolt - december 15., 14.00

Kicsi Mimi-rajongók, figyelem! December 15-én 14 órától Tamás Zsuzsa és Horváth Ildi karácsonyra való hangolódásként meseolvasással, mézeskaláccsal, finom teával és nyuszifülkészítéssel várja a kisebbeket az Örkény István könyvesboltban a Kicsi Mimi-sorozat legújabb része, a Kicsi Mimi karácsonya apropóján!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Zajszimfonikusok

Budapest, BMC - december 16., 9.30

A Magyar Zene Háza egy nagy, közös zajongásra invitál minden kis és nagy zajszeretőt. Dés András jazz-zenésszel közösen a Magyar Zene Háza zajszimfonikus zenekarában kipróbálhatod zajtehetségedet. A rögtönzött koncert sikere csak rajtad múlik! A dübörgő csörömpölést követően a Virtuózok tehetségkutató verseny győztese, Boros Misi koncertje nyugtatja meg a hangulatot.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Unsplash.

Ezt is szeretjük