Szacsvay László faragja ki Pinokkiót: a szülők is élvezik majd az előadást
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

gyerek-szinhaz-eloadas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekek imádják majd a hangulatos koncerteket, az izgalmas társasokat és az érdekes, ráadásul ingyenes foglalkozásokat, melyekből rengeteget tanulhatnak is játszva, nem beszélve a lebilincselő színházi előadásról!

Ezen a hétvégén Belvárosi Betyárok lemezbemutató koncerttel, Társasjátékok Ünnepével, ingyenes családi egészségnappal, Játék Éve-koncerttel és Pinokkió-előadással várnak benneteket.

Belvárosi Betyárok: A Tündértó partján

Budapest Jazz Club - november 11., 11.00

Október végén jelent meg a Belvárosi Betyárok második lemeze A Tündértó partján címmel. A dalok újra izgalmas utazásra viszik a gyerekeket és az egész családot rengeteg humorral és zenei különlegességgel. Ennek az utazásnak fontos állomása ez a lemezbemutató koncert, ahova a fiúk varázslatos vendégeket is magukkal hoznak: egy igazi tündért, a Buboréktündért és két gyönyörű hangú énekesnőt, Tímár Sárát és Kárász Esztert.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Társasjátékok Ünnepe

Lurdy Ház - november 10-11.

Ezen a hétvégén közel négyszáz asztalon, hét teremben lesz lehetőségetek kipróbálni kiváló hazai és külföldi logikai, stratégiai, parti-, családi és gyerektársasjátékokat. A Társasjátékok Ünnepe* rendezvényen a társasjátékos egyesületek és kiadók szakavatott játékmesterei segítenek eligazodni a számtalan társasjáték között, illetve segítenek megtalálni mindenki számára a neki való társasjátékot.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egy Csepp Világnap - családi egészségnap

Millenáris - november 11., 10.00 - 18.00

A Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából egészségpiaccal, ingyenes szűrésekkel, szakmai előadásokkal, diabéteszsétával és tanácsadással is várják a családokat a Millenárison. Rengeteg kiállító, koncertek, gyerekfoglalkozások, ugrálóvárak várnak benneteket egész nap. Kaphattok táplálkozási ajánlást 6-17 éveseknek, lesz KiDS birodalom, Láthatatlan Kiállításhoz kapcsolódó játékok és kézműves foglalkozások. Emellett KölyökParkkal, egyensúlyozó akadálypályával, gólyalábakkal, bébitrambulinokkal, egyszemélyes körhintával, forgó tölcsérrel, egyensúlyozó járgánnyal, óriás építőkockákkal készülnek a szervezők. A nap során Kolompos-mulatsággal is várnak benneteket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A Játék Éve 2. - Társasjáték

BMC - november 11., 11.00

- Kivel szeretsz játszani, és mivel szeretsz játszani? Én a Gyerekekkel, a csillogó szempárokkal, a mosoly ívével, a nevetés ritmusával... a csönd csendjével, a duruzsolás dúrjával. Lesz Hangjáték, amikor a g játszik az á-val, a madárcsiripelés az oroszlánordítással... És ritmusjáték, amikor a Tá játszik a Ti-tivel, a szamba a keringővel... a harmóniában a D-moll a C-dúrral, sőt, a szójátékban a kevés a merésszel, a lábos a hámossal... Játék, ahol nincs vesztes, és lehet a nyeremény egy zacskó lebbencs... 12 előtt 12 kérdés, és ebéd előtt hazaértek, nem kérdés! Ennyi lesz a Játék Éve, Gyertek Ti is, Máté, s Péter.... S mindmegannyi, kinek lelke, szíve játékra képes! 

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Pinokkió

TRIP - november 11., 14.30

Dzsepetto mester, megfogadván a Tündér jó tanácsát, farag magának egy fabábot. Pinokkiónak nevezi el. Nem is sejti, hogy csupa jó szándékból mennyi borsot tör majd az orra alá. Pinokkió kalandos csavargásáról és a szeretet erejéről szól a mindenki számára jól ismert történet klasszikus feldolgozásban.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Femina 45 het Pinokkio Szacsvay Laszlo

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Bújócskában rossz gyerekek

Amíg várjátok a hétvégét, jó ötlet lehet egy otthoni bújócskaparti. Ebben viszont nem minden gyerek őstehetség: galériánkban a legcukibb, de egyben legamatőrebb búvóhelyeket gyűjtöttük össze. 

Ezt is szeretjük