Mi fán terem a Pizsamátor, és ki utazik Sárkányjárgányon? Hamarosan megtudhatod

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

pizsoma
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hamarosan egy kis időre egyesül a mesék és a valóság birodalma, méghozzá azért, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt felhőtlen szórakozást biztosítson. Hiszen nagyszerű programok és lenyűgöző helyszínek várnak. A fővárosban és környékén egyaránt. 

Ezen a hétvégén a Rutkai Bori Banda szülinapi koncertjével, városfelfedező sétával, Minimax Gyerekhajóval, akrobatikus kosaras bemutatóval és Visegrádi Palotajátékokkal várnak benneteket.

A Rutkai Bori Banda 11. szülinapi koncertje

Budapest, Kobuci kert - július 13., 10:30

A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattok, a zenekar harmadik lemeze, a Fonogram-díjas Űrdöngölők pedig még távolabbi tájakra, a kozmoszba kalauzol benneteket. Ünnepeljetek ti is a Bandával a zenekar 11. szülinapi koncertjén a Kobuci kertben!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Éljen a Grund! - Mese és valóság

Budapest, Kálvin tér - július 14., 11.00

Mindenki olvasta, mégis kevesen ismerik igazán Molnár Ferenc ikonikus művét, amiről sok legenda és téves információ kering a köztudatban. Vajon tudjuk, hol volt a grund, mi az az einstand, vagy miért tiltották be a gittegyletet? 

A cikk az ajánló után folytatódik

A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhettek. Beléphettek a regény idejébe, és tanúnak hívhatjátok Neumann Ferenczet, Neumann Böskét, Feiks Jenőt, Pásztor Árpádot és másokat, hogy segítsenek kinyomozni, mi történt 1889-1890 körül a környéken.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Minimax Gyerekhajó az Alma zenekarral

Budapest, MAHART 2-es kikötő - július 14., 10.00 - 12.00

A Minimax Gyerekhajó színes programokkal, rengeteg játékkal és nyereményekkel vár benneteket vasárnap. A gyerekhajó helyszíne gondoskodik a csodás látványról, az Alma zenekar a vidám hangulatról, a képzett animátorok pedig a kellemes és hasznos időtöltéséről!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mozgásban a kultúra! - A levegő kosaras urai

Budapest, Béke tér - július 13., 15.00

A Face Team, Magyarország első és egyetlen akrobatikus sportszínháza egy különleges show-elemekkel tarkított szórakoztató sportbemutatóra vár benneteket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrád, több helyszínen - július 12-14., 10.00 - 18.00

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak állít emléket. Közel ezer kosztümös szereplő érkezik Visegrádra, hogy méltóképpen idéződhessen fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseménye. A lovagi tornák mellett a városban több mint száz program vár benneteket: régizenei koncertekkel, középkori táncbemutatókkal, komédiás előadásokkal és bábszínházzal készülnek a szervezők.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük