Hogy kerül több ezer gyermek ilyen magasra? Ez a legmókásabb rekordkísérlet
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

gyerek a magasban 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos nem jár minden hétre ajándék szabadnap, ám, ha a dolgok jó oldalát nézed, öt nap suli vagy ovi után még jobban esik a pihenés. De felejtsd el a lusta semmittevést, hiszen ezúttal is rengeteg fantasztikus program ígérkezik. Sőt, mi több, még egy izgalmas világrekord-kísérlet megdöntésében is segédkezhetsz!

Ezen a hétvégén a Veronaki lemezbemutató koncertjével, gyerekemelési rekordkísérlettel, Európa-nappal, Halász Judit-koncerttel és Drónfesztivállal várnak benneteket.

Emeljünk magasba minél több gyereket! - Országos gyerekemelési rekordkísérlet

Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum - május 11., 11.00

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom május 11-re, szombatra meghirdeti országos gyerekemelési rekordkísérletét. A zenés, játszóházas családi napon 11 órakor minden család magasba emelheti gyermekét vagy gyermekeit. A Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban, az akció központi rendezvényén részt vesz az Iszkiri gyerekzenekar, Szalóki Ági, a Pannonia All Stars Orchestra és Vecsei H. Miklós színész, aki elvállalta a műsorvezetést. A kezdeményezés lényege, hogy minél több gyereket emeljenek magasba országosan és a határokon túl, hogy ezzel közösen megdöntsék a tavalyi rekordot, amikor ötezer gyereket sikerült egy időben felemelni.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Veronaki: Mosó Masa mosodája - lemezbemutató koncert

Budapest Jazz Club - május 12., 11.00

Magyarország egyik legismertebb gyerekkönyve, a Mosó Masa mosodája a Veronaki lemezén éled újjá. Tarján Veronika, a zenekar énekesője Varga Katalin költő és írónő unokájaként ugyanis missziójának tekinti, hogy nagymamája művészi örökségét továbbadja a következő generációknak. Az album az eredeti, a betűk tanulását segítő könyvet kiegészíti, emellett a dalokhoz animációs filmsorozat készül, ami játékos formában segíti a nyelvtani szabályok elsajátítását.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Európa-nap 2019

Budapest, Szabadság tér - május 12., 7.00 - 21.00

Koncertekkel, EU-s információkkal, családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal várnak benneteket a Szabadság téren, az Európa-napon. Koncertet ad Radványi Balázs és Varró Dani, valamint az Iszkiri zenekar, lesz mesesátor és bábjáték az Ákom-Bákom Bábcsoporttal, ott lesz többek közt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, és most először bemutatkozik a Superar magyarországi csapata. Ezen a napon a Szabadság térről indul a Magyarország 15 éves EU-tagságát ünneplő, 15 év - 15 km futóverseny is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Halász Judit: Játsszunk együtt!

Marczibányi Téri Művelődési Központ - május 12., 16.00

Halász Judit műfajt teremtett, és számos koncertet ad évente. Klasszikus és kortárs magyar költők megzenésített verseit énekli gyerekeknek és szüleiknek évtizedek óta nagy sikerrel. A zenei és előadói igényesség mellett játékosság, humor, fantázia és nagyon sok szeretet jellemzi a dalokat, melyeket kicsik és nagyok együtt is énekelhetnek a koncerteken.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

3. Korzó Drónfesztivál

Budapest, Auchan, Óbuda - május 11., 10.00 - 18.00

Drónbemutatóval, e-sport sarokkal, NERF-pályával, családi programokkal és influencer közönségtalálkozóval várja május 11-én a drónok szerelmeseit Óbudán a 3. Korzó Drónfesztivál. Az egész napos rendezvényen bárki elsajátíthatja a drónröptetés technikáját, a drónversenyen pedig a kezdőtől a profi kategóriáig bárki megmérettetheti magát. Az amatőr versenyzők két korosztályban, 12 év alatti és 12 év feletti pályára nevezhetnek, a saját drónnal rendelkezők pedig a haladó terepen mérhetik össze tudásukat. A rendezvény házigazdája Winkler Róbert lesz.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük